„Анимационерите“ ще подгряват Fun Lovin’ Criminals в София

„Анимационерите“ ще подгряват Fun Lovin’ Criminals в София

Сподели

Майсторите на алтърнатив електро-попа  „Анимационерите“ ще подгреят концерта на Fun Lovin’ Criminals в София на 23 май Зала 3 на НДК. След тях на сцената се качва основното трио –

централните парти нападатели за вечерта

Брайън Лейзър, Франк Бенбини и Наим Кортаци. Или Fun Lovin“ Criminals с нюйоркския си груув и микс от хип-хоп, рокендрол, блус, джаз и латино соул.

Партито ще продължи и след последното парче на кримките от Ню Йорк. Музикалната селекция след концерта е поверена на Краси Москов, познат от ефира на Z-Rock и нощните клубове на София. От колоните ще продължи да звучи още рокендрол, фънк, и джаз за удължено удоволствие на всички посетители, за още танци и коктейли с приятели.

„Анимационерите“ са без съмнение

сред групите с най-ярка индивидуалност на родната музикална сцена

Имат три издадени албума: „А“ (2000), „Плюс“ (2003) и „Анимационерите“ (2016). Зад еклкектичният й саунд и текстове стоят Николай Бекриев – Заека, Цветан Методиев и Георги Згуров-Гурко.

Миналата година Fun Lovin’ Criminals издадоха първия си албум с оригинална музика от повече от десетилетие – The Roosevelt Sessions, с който се отбелязва и новото звучене на групата преди издаването на още нова музика през 2023 г.

Fun Lovin’ Criminals се сформират през 1993 г., след като

Брайън Лейзър среща среща Хюи Морган в нощния клуб The Limelight

в Ню Йорк. Дебютният им албум Come Find Yourself стига до номер 7 в британските класации и е сертифициран като платинен в Обединеното кралство и като златен в Нидерландия.

Най-големият им хит Scooby Snacks съдържа диалози от филмите „Криминале“ и „Глутница кучета“ на Куентин Тарантино. Песента достига своята връхна точка номер 12 в британската класация за сингли през 1997 г. и получава сребърен статус от Британската фонографска индустрия (BPI) през юли 2022 г.

 

Фотокредит: Fest Team Bulgaria

 

 

Актуално

Избрано за вас