Велислава Кръстева напусна Народния театър, след нея си тръгва и Морфов

Велислава Кръстева напусна Народния театър, след нея си тръгва и Морфов

Сподели

Велислава Кръстева вече не е част от екипа на Народен театър „Иван Вазов“. Тя е напуснала в петък, споделяйки, че имиджът на първата ни трупа не трябва да бъде жертван в измислен политически конфликт, пише 24 часа.

Според източници от Министерство на културата

директорът Васил Василев е внесъл нова управленска структура,

в която липсва освен позицията на пиар, и тази на главен режисьор, на който пост в момента е Сашо Морфов.  Затова и очакванията са той като инициатор на грозните сцени във войната с надписи по вратите, също да напусне поста. Във ведомството дори имало очаквания режисьорът на „Хъшове“ и „Животът е прекрасен“ да бъде уволнен дисциплинарно.

Припомняме, че името на Кръстева се

свързва със скандал, започнал от надпис на врата и ескалирал до медийна война

и обвинения в политически пристрастия. В основата на конфликта е режисьорът Сашо Мрофов. Всичко започна на 29 октомври миналата година, когато Александър Морфов надраска вратата на кабинета и изкърти табелката с името на Велислава Кръстева – завеждащ „Връзки с обществеността“ в театъра от миналото лято насам, а преди това дългогодишен пиар на ДПС, двукратно депутат от партията и приближена до нейния почетен председател. Конкретният повод за гнева му бе видео от изборите на 2 октомври, в което тя придружава Ахмед Доган до избирателната секция.

Актуално

Избрано за вас