Мадона: Светът наказва смелите жени над 45

Снимка: KEVIN MAZUR/GETTY IMAGES FOR THE RECORDING ACADEMY

Мадона: Светът наказва смелите жени над 45

Снимка: KEVIN MAZUR/GETTY IMAGES FOR THE RECORDING ACADEMY
Сподели

Мадона казва, че е „попаднала в светлината на възрастовия и женомразкия подход“ след критиките към наградите „Грами“. Музикалната суперзвезда, която представи изпълнението на „Unholy“ на Сам Смит и Ким Петрас, се обърна към критиците. А те се фокусираха върху външния ѝвид. „От началото на кариерата си съм унижавана от медиите.“ Това се случи по време на 65-ите награди ГРАМИ в Crypto.com Arena. Церемонията се проведе 05 февруари 2023 г. в Лос Анджелис, Калифорния.

Мадона отговаря на онези, които са се подиграли с външния ѝ вид

на снимките от церемонията по връчването на наградите „Грами“ в неделя 2023 г. В пост в Instagram, музикалната икона, отговори на критиките към външния ѝ вид, „заснет с фотоапарат с дълъг обектив от фотограф на пресата“.

Певицата казва, че снимките „биха изкривили лицето на всеки човек“

и са отвлекли вниманието от същински важните неща. А именно: историческата победа на транссексуалната музикална изпълнителка Ким Петрас и певецът Сам Смит, чието изпълнение на песента „Unholy“ тя представи на церемонията по връчването на наградите.

„За пореден път попаднах в отблясъците възрастовия и женомразки подход, които пронизват света, в който живеем.

Свят, който отказва да празнува жените след 45-годишна възраст

И изпитва нужда да я наказва, ако продължава да има силна воля, да е трудолюбива и авантюристична.“ пише тя в дълъг пост. Той придружава видеоклип, на който се забавлява с Карди Би, Смит и други.

По-нататък тя добавя, че не се е извинявала за творческите си избори като изпълнител, което включва и това как изглежда и какво носи. Като тя добавя: „и няма да започна да се [извинявам]“.

„Още от началото на кариерата си бях унижавана от медиите, но разбирам, че всичко това е изпитание. Щастлива съм да иювървя пътеката, за да може всички жени след мен да им е по-лесно през следващите години“, продължава тя.

Тя завършва публикацията, като се позовава на реплика от „Break My Soul“ на Бионсе. Сетне тпразнува бъдещето на „подривното поведение“ и прокарването на граници, което ще продължи да включва не само „изправяне срещу патриархата“, но и „най-вече наслаждаване на живота ми“.

„Поклон, кучки“, завършва публикацията си тя.

По-голямата част от посланието ѝ беше насочена към онези, които се бяха нахвърлили върху външния ѝ вид. Но тя също така отдели време да обясни как е пропуснала да връчи наградата за албум на годината и вместо това е предпочела да представи Смит и Петрас.

„Мислех, че е по-важно да представя първата транс-жена, изпълняваща на наградите „Грами“ – момент, който ще остане в Историята“, написа Мадона. „И на всичкото отгоре тя спечели „Грами“!!!“

Актуално

Избрано за вас