Мариус Куркински отбелязва 30 години на сцената с „Нашенец“

Фото кредит: 3inspirit Photography

Мариус Куркински отбелязва 30 години на сцената с „Нашенец“

Фото кредит: 3inspirit Photography
Сподели

Вече 30 години той е една от най-забележителните фигури на българския театър. Мариус Куркински, актьорът с многобройните лица и безкрайният талант, се готви да представи своя нов моноспектакъл „Нашенец“. Премиерата ще бъде на 12 ноември в зала 1 на НДК, София.

С този моноспектакъл, Куркински отдава почит към един от най-големите български творци – Чудомир. На 25 март тази година се навършиха 133 години от рождението на изявения хуморист, известен още като Димитър Чорбаджийски.

„Всичко започна като си мислех, че съм Дон Жуан…“, започва разказа си актьорът. През годините той представя различни заглавия на сцената, всеки път откривайки нови граници на своя талант и дълбочина в интерпретациите. Неговите постановки включват „Песен на песните“ (1993), „Дамата с кученцето“ (1996), „Евангелие по Матея“ (1997), „Самият човек“ (1999), „Сънят“ (2001), „Сътресение“ (2006), „Български разкази“ (2010), „Сънят на смешния човек“ (2014), „Юбилей“ (2015) и „Черното пиле“ (2016).

Сега обаче, Мариус е на нов кръстопът. „Играх, играх, играх и стигнах до ‘Мариус 50’ (2019). Ще потърся причините и в ‘Нашенец’!“, споделя актьорът месеци преди премиерата.

Мариус Куркински ще се превъплъти в различни герои по произведенията на Чудомир, разкривайки пред публиката остроумието и философските виждания за живота и обществото на големия автор. Чудомировите разкази са едновременно забавни и трогателни, разкриващи дълбокия човешки дух и несъвършенствата на човешката природа.

Какво би бил този свят без животворния полъх на хумора? Защо Чудомировите нашенци продължават да ни разсмиват и в днешно време? В този моноспектакъл публиката ще получи възможност да потърси отговорите на тези въпроси.

„Нашенец“ няма да бъде ограничен само до столицата. Премиерата му ще е в Силистра на 7 ноември, последвана от представления в Добрич, Варна и Пловдив през следващите дни.

Фото кредит откриваща снимка: 3inspirit Photography

Актуално

Избрано за вас