„Dior“ показа есенната колекция пред Портата на Индия

„Dior“ показа есенната колекция пред Портата на Индия

Сподели

Модната къща „Dior“ представи есенната си колекция с ревю на фона на историческия военен мемориал „Портата на Индия“ в Мумбай.

Световните агенции описват събитието като съчетание от цвят и елегантност пред грандиозен декор. Традиционни индийски флорални мотиви и фюжън ритми, в изпълнение на живо са допринесли за магичната красота на ревюто.

Индийското майсторство заема централно място в новата колекция на творческия директор на модната къща Мария Грация Киури.

Есен 2023 на „Dior“ залага на копринени рокли, вечерни палта и поли, вдъхновени от традиционното сари,

които препращат към класически индийски силуети, пише dir.bg. От неутрални цветове, които едва доловимо преливат към горско зелено, колекцията премина към ярки цветове и мотиви. Преобладаващ аксесоар са перлени огърлици.

„Лично исках да възхваля и покажа

невероятните познания, които Индия предоставя на световната мода в областта на бродирането.

Майсторството на занаятчиите, които продължават да практикуват, както и отдадеността на основателите на „Чанакя“ в запазването на историята и културата на Индия, изобразени чрез всяка техника на бродиране“, казва Киури в публикация в Instagram.

Френската модна къща „Dior“ е свързана с Индия от дълги години по линия на мумбайското ателие „Чанакя“, което работи със занаятчии и жени в неравностойно положение.

фотокредит: @Dior
Модното ревю постави на фокус пазара на луксозна мода в Индия,

в рамките на който известни западни модни марки като „Pierre Cardin“, „Yves Saint Laurent“ и „Valentino“ също са представяли свои предишни колекции.

Индия е петата по големина икономика в света.

Страната винаги е била известна със сложна бродерия, разкошен текстил и украшения. Благодарение на младата и амбициозна средна класа, която има лесен достъп до интернет, както и на нарастващия брой свръхбогаташи, индийските потребители бързо се превръщат в едни от най-важните купувачи на международни модни марки.

Освен това множество индийски дизайнери вече са отворили магазини в някои от световните модни столици като Ню Йорк и Дубай и дори показват свои колекции в рамките на международните седмици на модата.

фотокредит: АР/БТА

Сред гостите на модното ревю бяха боливудски знаменитости като известните актриси Река, Сонам Капур Ахуджа и Анушка Шарма, предава БТА. Шоуто посетиха и западни знаменитости от индийски произход, сред които Фрейда Пинто, актрисата Симон Ашли от сериала „Бриджъртън“, ситаристката Анушка Шанкар, както и главният редактор на сп. „Vanity Fair“ Радика Джоунс.

Актуално

Избрано за вас