Ерос Рамацоти взриви „Арена София“ с глас и прегръдки

Ерос Рамацоти взриви „Арена София“ с глас и прегръдки

Сподели

 

15 000 сърца туптяха като едно вчера в „Арена София“, а основен диригент на емоционалната вечер бе изключителния Ерос Рамацоти.

Срещата му с българската публика бе четвърта по ред, но мина като първа

– вълнуващо и с музикална искра, която в продължение на близо 2 часа избухна в огън.

Рамацоти гради имидж на италиански бард през последните десетилетия, но, повярвайте, на живо и най-лиричните му парчета звучат експлозивно и на ръба на рокендрола. Така се познава добрата поп музика – с малки рокади в аранжимента и със зверски бенд зад гърба на артиста, тя се превръща в истински празник.

И дори мъжете, доведени под заплаха от развод от жените си на шоуто на Ерос,

импулсивно вдигат телефон с греещо фенерче на Piu Che Poi.

Каквото и да се каже за концерта, ще бъде малко. Ерос не е от изпълнителите, които залагат на слон, балет по жартиери и фойерверки, за да впечатлява. Неговата сила е като вокален проповедник на любовта. Като разказвач на истории. И, разбира се, в директния контакт с публиката. В рамките на вечерта

Рамацоти слиза сред хората, прегръща деца от първите редове,

подава ръка на феновете от по-задните редици, играеше на пинг-понг с търпението на охраната, която се опитваше да следи всеки негов жест в морето от добра енергия на терена.

Личните ни фаворити за вечерта, чиято мантра сякаш бе „Благодаря, София!“, са: Dove Ce Musica (действа ни като универсален антидепресант всеки път), саундтрака на детството ни с духа на „Сан Ремо“ Terra Promessa и Fuoco Nel Fuoco.

Ерос маркира само с няколко песни новия си албум Battito Infinito, а за бис бе запазил Piu Bella Cosa.

 

Фотокредит: Fest Team 

 

Актуално

Избрано за вас