Непоказвани писма на Даяна отиват на търг

Непоказвани писма на Даяна отиват на търг

Сподели

Над 30 писма и картички, които принцеса Даяна е изпращала до приятелите си Сузи и Тарек Касъм се очаква

да бъдат разпродадени на търг за близо 100 000 лири

От кореспонденцията става ясно, че бившата съпруга на крал Чарлз III не е имала намерение да се раздели с него, ако е знаело, че ще е толкова “ужасно и грозно.”

Тъгата и депресията и по това време (1995-1996 г.) не може да бъде скрита и в тези епистоларни свидетелства на живота й за страха, че телефонът й се подслушва.

“Натискът е сериозен и идва от всички страни, изживявам много труден период” е документирано в част от писмата до приятелите й, когато разкрива, че е отменила посещение в операта заради напрежението около раздялата.

Сузи и Тарек са семейна двойка,

която Даяна среща през август 1995 г. по време на едно от редовните си посещения в болницата Royal Brompton. По-късно тя няма да пропусне възможност да има благодари за неотлъчната им емоционална подкрепа.

В сайта на аукционната къща, която на 16 февруари ще търгува ценните архиви, е публикувана следната информация: “Това е изключително трогателна колекция от кореспонденция, написана от една от най-важните и влиятелни жени на XX век. Тя документира едно от нейните най-ценни и значими приятелства през последните 2 години от живота й.”

Близо три десетилетия след смъртта на принцесата в автомобилната катастрофа съпрузите решават да се разделят с кореспонденцията. Те си дават сметка колко отговорно е съхранението й, с което не желаят да ангажират децата си в бъдеще. И обещават, че

всички приходи от продажбата на писмата ще бъдат дарени

на благотворителните организации, които Даяна беше решила да подкрепя приживе.

 

 

Актуално

Избрано за вас