Кастинг за пчели и перуки за 150 000 – как Сандро Милър снима Малкович

Кастинг за пчели и перуки за 150 000 – как Сандро Милър снима Малкович

Сподели

Кастинг за пчели, перуки на стойност 150 000 долара, и грим с продължителност от 6 часа в преследване на съвършения кадър. Това е скромна част от усилията, които Сандро Милър и екипът му инвестират в „Малкович, Малкович, Малкович: Почит към майсторите на фотографията“. Изложбата

включва 61 цветни и черно-бели фотографии, заснети в продължение на 5 години

Гениалният Джон Малкович скача в кожата на широк спектър известни личности: от Мерилин Монро и Мик Джагър, през Айнщайн и Анди Урохол, до Че Гевара. За репродукцията на снимката на Ричард Аведън „Роналд Фишър, пазач на пчели, Дейвис, Калифорния, 9 май“ Малкович лети на два пъти до Чикаго.

Джон Малкович във версията на Ronald Fisher, The Beekeeper, Davis, California, 9 May на Сандро Милър.Оригиналът е на Ричард Аведън.
Photocredit: Sandro Miller

Поставянето на толкова мъртви пчели по тялото на Джон със сигурност не беше много приятно преживяване.“, сподели в интервю за artportal.news Милър. „Но той е феноменален талант, обсебен от перфекционизма. Няма проблем да бъде сниман гол, като жена, или като зловещите близначки на Даян Арбъс. С Джон натискам творчески копчета, които ме отвеждат на изключителни места като фотограф. Нямам толкова силна връзка с никой друг актьор.“

Обезоръжаващо искрен и забавен, разговорът с Милър обвива като с топло одеало. Грандиозният му проект с Малкович всъщност е празник на живота. Концепцията за кадрите започва да се оформя в главата му, докато лежи в болничното легло.

Годината е 2011, а Сандро се бори с рак в четвърти стадий

Решава, че ако надвие болестта, ще подари на света един въздействащ трибют към всички фотографи, разтърсили светоусещането му.  „В едногодишния си период на възстановяване бях заобиколен само от книгите си. Имах нужда от светлина в края на този доста дълъг и мрачен тунел.“, спомня си Милър. „Всички тези снимки, които виждате на стените (б.а. в „Квадрат 500“), промениха възприятията и за портретна фотография.

Превърнахме се в детективи, за да проследим всеки детайл

и да го пресъздадем. Ако доближа снимката си до оригинала и не усетя едно и също въздействие, значи съм се провалил.“

За първата си среща с Малкович, афинитета да сбъдва фантазиите си чрез снимки, за фотографията като лечител на травми – това са малка част от темите, които обсъдихме в прегръдка със Сандро Милър. Очаквайте интервюто му за artportal.news в сряда.

 

Фотокредит: Венцислав Петров

 

Актуално

Избрано за вас