„Театро – отсам канала” представя пиесата „Архангел Михаил“

Фото кредит: Theatro - отсам канала/ Facebook

„Театро – отсам канала” представя пиесата „Архангел Михаил“

Фото кредит: Theatro - отсам канала/ Facebook
Сподели

„Театро – отсам канала” представя представлението „Архангел Михаил“ за първи път на сцена. Пиесата, създадена по текста на Георги Марков, ще плени почитателите на сценичното изкуство на 6 ноември от 19:00 часа.

Представлението разказва за срещата между полицай и лекар в гората по време на война. Медикът дълго време се прикрива, че

помага на враговете на властта,

но в даден момент от пиесата се издава и бива арестуван. Докато двамата вървят в гората към селото, където докторът трябва да даде показания, те се натъкват на засада от вражеските сили.

Полицаят е тежко ранен и лекарят е принуден да го носи до изхода на гората. По време на носенето двамата превъзмогват различията си и се превръщат от врагове в приятели. Идеята зад пиесата разкриват режисьора Александър Христов и актьорите Румен Троев и Цветан Апостолов.

„Символично и метафорично е вплетен образът на Архангел Михаил, който според библейските писания превежда мъртвите към Рая или Ада, тук двамата героя си делят това име. В представлението има сцени с елементи, изградени на базата на Брехтовия театър, но има и съвременен танц в него. Използва се и видеостена, която пренася действието в горска атмосфера”, поясняват те пред БНР.

На сцената на „Театро-отсам канала“ се поставят

авторски постановки, най-доброто от други частни трупи,

както и от професионални театри от страната.

Сред нашумелите заглавие на културната институция са и двете постановки на актьорите от сериала „Татковци”. Филип Буков, Христо Пъдев, Стоян Дойчев и Павел Иванов отново влязоха в ролите на бащи и показаха как прекарват „Петък вечер”.  Те съумяват да демонстрират как петъчният запой може да обърка всичко. Със следващия си съвместен спектакъл пък четирима доказват, че ако след петък се събудиш в неделя – то купонът е бил епичен.

В утвърдените постановки на театъра участват още редица любими на публиката актьори. Сред тях са Асен Блатечки, Калин Врачански, Мария Сапунджиева, Юрий Ангелов, Николай Урумов, Явор Бахаров, Пламен Манасиев, Христо Шопов, Лилия Марвилия, Ирини Жамбонас, Георги Кадурин, Валентин Танев, Албена Колева и много други.

Фото кредит: Theatro – отсам канала

Актуално

Избрано за вас