Герасим Георгиев-Геро гледа мюзикъла за Майкъл Джексън в САЩ

Герасим Георгиев-Геро гледа мюзикъла за Майкъл Джексън в САЩ

Сподели

Актьорът Герасим Георгиев-Геро замина за САЩ специално, за да гледа мюзикъла за Майкъл Джексън. Той пропътува цели 10 025 км от София до Чикаго, за да хване първата спирка на националното турне на “MJ the Musical”. В него историята на Краля на попа е разказана чрез песни и танци.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gerasim Georgiev (@gerasim.georgiev1)

„MJ the Musical“ е мюзикъл, базиран на живота на американския изпълнител Майкъл Джексън. Той включва музиката на Джексън, книгата на Лин Нотадж и хореографията на Кристофър Уилдън.

Премиерата на „MJ“ е планирана на Бродуей в средата на 2020 г., но е отложена заради пандемията COVID-19. През ноември 2019 г. Ефраим Сайкс е избран за ролята на Джаксън, но през юни 2021 г. е обявено, че е заменен от Майлс Фрост. Постановката е открита в театър „Нийл Саймън“ на 1 февруари 2022 г., като предварителните прожекции започват на 6 декември.През април 2023 г. Фрост е заменен от Илайджа Джонсън.

„MJ the Musical“ получава смесени отзиви, но има успех в боксофиса. Номиниран е за 10 награди „Тони“, включително за най-добър мюзикъл, като печели четири награди, включително за най-добър актьор в мюзикъл за Фрост, както и за най-добра хореография, най-добър светлинен дизайн и най-добър звуков дизайн. Оригиналният запис на състава е номиниран и за наградата „Грами“ за най-добър музикален театрален албум. До август 2023 г. бродуейската продукция е спечелила 130,8 млн. долара, а посещаемостта ѝ е 892 000 зрители.

След Чикаго едно от най-известните представления на “Бродуей” ще посети редица градове, сред които Синсинати и Атланта. А през март 2024-а мюзикълът ще се появи и на лондонската сцена.

Актуално

Избрано за вас