Берлинската прокуратура разследва Тил Линдеман за изнасилване

Берлинската прокуратура разследва Тил Линдеман за изнасилване

Сподели

Берлинската прокуратура започва разследване срещу фронтмена на Rammstein Тил Линдеман, съобщи DW. Поводът са множеството обвинения в сексуално посегателство, които жени описаха в социалните мрежи през последния месец. Според една от тях – Шелби Лин, групата си има човек, който прави кастинг за потенциални секс партньори на Линдеман.

Избраните момичета попадат на подгряващо парти за концерта, а след това и в опасна близост с певеца.

Това се случило и със Шелби по време на концерт във Вилнюс през май.

Берлинският всекидневник „Тагесшпигел“ първи съобщи в сряда, че прокуратурата в германската федерална столица е започнала разследване. То тече при закрити врата пред членовете на правната комисия и се води от Фелор Баденберг от Бундесрата на Берлин. Тя е сенатор по правосъдието и защита на потребителите.

Според „Тагесшпигел“ и „Билд“ прокуратурата разследва Линдеман по няколко вероятни нарушения на наказателния кодекс, включително и за изнасилване

Според всекидневника B.Z. разследването e по два различни сигнала – единият е подаден до берлинската полиция, а другият – до прокуратурата в Берлин.

Тил Линдеман категорично отхвърля всички обвинения в посегателство. Адвокатите му обявиха, че ще се предприемат правни действия в отговор на всички клевети, уронващи престижа на най-популярната германска група в света.

Докато тече разследването Линдеман вече търпи драстични загуби. Германското издателство KiWi прекрати договора си с него за издаване на следващата му стихосбирка. В Швейцария, където Rammstein трябва да изнесат два концерта в края на месеца, тече петиция за бойкот на събитието.

 

Актуално

Избрано за вас