Поведението на Алек Болдуин довело до фаталната стрелба на снимачната площадка на „Ръжда“?

Снимка: Santa Fe County Sheriff's Office

Поведението на Алек Болдуин довело до фаталната стрелба на снимачната площадка на „Ръжда“?

Снимка: Santa Fe County Sheriff's Office
Сподели

Прокурори в Ню Мексико твърдят в съдебeн доклад, че поведението на актьора Алек Болдуин на снимачната площадка на филма „Ръжда“ е

допринесло за фаталната стрелба

по операторката на филма Халина Хътчинс през 2021 г., съобщава CNN.

Те се опитват да защитят тезата си в подадения в края на миналата седмица документ, след като през март екипът на Болдуин подаде молба за отхвърляне на обвинителния акт срещу актьора. Прокурорите твърдят, че

Алек многократно е „променял историята си“

за събитията от стрелбата и не е имал „абсолютно никакъв контрол върху собствените си емоции“ на снимачната площадка.

В документацията се казва също, че през първите дни от работата си на снимачната площадка Алек е изисквал от екипа и оръжейничката Хана Гутиерес Рийд „да работят по-бързо“. Непрестанните му апели за бързане към екипа на снимачната площадка редовно са застрашавали безопасността“. Съобщено е още, че

Болдуин често е крещял и ругаел членовете на екипа

и „не се е интересувал как поведението му се отразява на хората около него“.

„Очевидци свидетелстват, че именно това поведение е допринесло за застрашаване на безопасността на снимачната площадка“, се твърди в жалбата.

През януари

Болдуин се призна за невинен по обвинението в непредумишлено убийство

на Халина Хътчинс и раняването на режисьора Джоел Соуза.

Гутиерес Рийд, която е отговаряла за безопасността и съхранението на огнестрелните оръжия на снимачната площадка на филма, е призната за виновна за непредумишлено убийство през март. Очакват я до 18 месеца затвор и глоба от 5000 долара, припомня още dir.bg.

Прокурорите твърдят още, че много членове на екипа са наблюдавали Рийд на снимачната площадка. Според тях тя е изглеждала „неопитна и претоварена“, а Болдуин, който е бил и продуцент на филма, е пренебрегнал това поведение.

„Комбинацията от небрежност, неопитност и пълна липса на загриженост от страна на Алек Болдуин за безопасността на хората около него се оказа смъртоносна за Халина Хътчинс, се казва в досието.

Обвинителите критикуват и публичните изявления на Болдуин след инцидента. Те обвиняват актьора, че е опитал да повлияе на общественото мнение.

Актуално

Избрано за вас