Миро: Когато бягаш от Бог, изпадаш в депресия

Миро: Когато бягаш от Бог, изпадаш в депресия

Сподели

„Всеки от нас сам изгражда връзката си с Бог. Това е любовна връзка.“ Това сподели поп идолът Мирослав Костадинов-Миро в студиото на bTV.

Навръх Великден той ще посети две служби в любимата си църква „Пробуждане“,

като освен като мирянин ще се включи и с няколко песни в литургията. Преди да излезе на сцена, Миро винаги слуша госпъл, а за разговорите му с Бог няма специално място и „график“.

Църква от старогръцки означава „събрание“ и нашият Бог казва „Където са двама и трима, събрани в мое име, там съм и аз между тях“.

Важна е не сградата, а хората.

Къде се обръщам към Господ – навсякъде. В колата, пътувайки. За мен няма значение къде съм.„, казва музикантът.

Връзката между музиката и религията за изпълнителя на „Върха на планината“ е свещена:„Ние познаваме нотитите благодарение на нашите братя от западната църква, католиците. Човекът, който създава нотите, е монахът Гуидо Диарецо. България пък има своя принос към песнопенията на източната православна църква при създаването на, да ги наречем, нейните нотни символи.“

Когато иска да рестартира емоционално, Миро обикновено слуша Вивалди или Бетовен

Като част от шоубизнеса той трябва да сверява непрекъснато часовника си със световните трендове и имена. „Онзи ден си пуснах Bad Bunny (б.а. латино хип-хопърът, продал най-много албуми за 2022 г в глобален машаб). Не съм възхитен.“,  равнодушно информира певецът и добави, че ако след 20 години му се наложи да си пусне актуална супер звезда от съвремието ни, това ще е The Weeknd.

На концерти хората често идват при него и му споделят, че

негова песен им е дошла като спасителен пояс в труден момент

Миро също има такава – Clocks на Coldplay. Тя му помага да събере сили и да върне контрол над живота си в турбулентен период от работата му с „Каризма“.

„Да кажем, че тогава не бях в добри отношения с Господ. Директно бягах от него. А когато бягаш от Господ, неминуемо изпадаш в депресия.“, казва певецът.

На 28 април в столичния клуб „Пиротска 5“ той ще представи първия си сборен албум, озаглавен „46“. „Не шумя около това събитие.

То се продава добре и без гръмка реклама.

Не смея да кажа, че е премиера, защото под „премиера“ хората винаги очакват да чуят нещо ново. А аз съм събрал най-доброто от музиката си, вече познати и обичани песни, но с ново звучене.“, казва Миро.

Дискът ще включва хитовият дует с Алма „Повече“, ремикс на „Губя контрол, когато“, „Август е септември“, „Печат от моята душа“ и др. Албумът е трябвало да се появи, когато Миро е бил на 45. „Тогава се разболях и се наложи да направя едногодишна пауза, която отложи и големите за мен събития.“, призна талантът от Добрич.

 

Фотокредит: Facebook Miro Official

Актуално

Избрано за вас