Новият филм за Елвис Пресли няма да включва музиката му

Новият филм за Елвис Пресли няма да включва музиката му

Сподели

Филмът „Присила“ на режисьора София Копола няма да включва музиката на Елвис Пресли в саундтрака си, споделя „People“.

Най-новата биографична продукция за Присила Пресли разказва за връзката ѝ с известния музикант и е адаптирана по мемоарите ѝ от 1985 г. „Елвис и аз“.

Въпреки че Елвис е голяма част от историята, Копола заяви в съвместно интервю със 78-годишната Присила за „The Hollywood Reporter“, че „Elvis Presley Enterprises“ ѝ е отказала, когато е поискала разрешение да използва музиката на Краля на рокендрола за филма си.

Според режисьорката те „не харесват проекти, които не са създадени от тях и защитават марката си“. „Но това ни накара да бъдем по-креативни“, добавя Копола. По данни на THR съпругът на режисьорката Томас Марс е

допринесъл за голяма част от музиката за филма

чрез своята група Phoenix, включително кавър на „Venus“ на Франки Авалон.

Джейкъб Елорди и Кейли Спени в „Присила“ / Фото кредит: PHILIPPE LE SOURD/A24

В главната роля на „Присила“ е Кейли Спени, а актьорът от „Еуфория“ Джейкъб Елорди се превъплъщава в образа на Елвис. Това се случва малко повече от година след като Остин Бътлър се превъплъти в ролята на рокендрол иконата във филма на Баз Лурман „Елвис“, в който звучи неговата музика.

Последният филм, в който участва и Оливия ДеДжондж в ролята на Присила, беше номиниран за осем награди „Оскар“, включително за най-добър филм и най-добър актьор за 32-годишния Бътлър.

Що се отнася до новия филм, по време на разговора между нея и Копола с THR Присила призна, че се чувства

„много напрегната“

от факта, че публиката ще види толкова отблизо нейния живот. „Хората, които гледат, го преживяват заедно с теб и се надяваш и се молиш да го разберат. Те разбират чувствата ти, болките ти, чувствителността ти“, добавя тя.

Световната премиера на „Присила“ ще се състои на Международния филмов фестивал във Венеция на 4 септември. Филмът ще дебютира в кината на 27 октомври.

Фото кредит откриваща снимка: NINA WESTERVELT/VARIETY VIA GETTY; EARL LEAF/MICHAEL OCHS ARCHIVES/GETTY; MONICA SCHIPPER/GETTY

Актуално

Избрано за вас