Евгени Генчев „Ергенът“ с първи концерт в Пловдив след „Ергенът“

Евгени Генчев „Ергенът“ с първи концерт в Пловдив след „Ергенът“

Сподели

Пианистът Евгени Генчев ще дебютира пред българска публика в родния си град Пловдив след края на шоуто „Ергенът“ по bTV, което е на 19 май.

Концертът “Моята музика. Моят свят. Самият аз” ще се случи на 3 юни в Античния театър

 

Момчето, делило една сцена с Лейди Гага и Том Джоунс, ще представи истинско клавирно шоу с негови аранжименти на композиции от Албинони до Queen и Nirvana. Евгени е подбрал произведения, които са близки до сърцето му и които са оставили траен отпечатък във времето и музикалната история. В тази емоционална вечер към него на сцената ще се присъединят и музикални гости, които ще бъдат специална изненада.

Твърде вероятно е един от тях да е хвърватинът Лука Шулич от успешното дуо 2Cellos

Двамата са приятели от дълги години, а афинитетът им към кавърите на световни хитове прави колаборацията им на родна земя още по-вероятна.

По повод предстоящото шоу в магично място като Античен театър  Генчев споделя:

“Много се вълнувам да представя моето соло шоу за пръв път в родината. Като класически пианист аз съм концертирал от Австралия и Азия до Щатите. Но за класическите музиканти съм човек, който се е присъединил към „тъмната страна“. За мен музиката е универсална.

Нямам желание да се ограничавам от жанр. Водя се от това, което ме докосва.

Пианото е инструмент, на който можеш да изсвириш всяка мелодия, която е близка до сърцето и успява да те развълнува. Винаги съм целил да предам това усещане на публиката и нямам търпение да споделя това специално преживяване с вас”.

Евгени Генчев е възпитаник на Кралската музикална академия в Лондон. Носител е на 15 национални и международни награди. Виртуозният музикант е чест гост в редица събития и програми на световните телевизионни гиганти, а сред най-впечатляващите му изяви се нареждат изпълнението му в шоуто на Хайди Клум – „Следващият топ модел“. Освен с музиката си, Генчев е познат и като композитор, педагог и писател.

Актуално

Избрано за вас