Международното танцово състезание Dancing INN ще завладее София през декември

Международното танцово състезание Dancing INN ще завладее София през декември

Сподели

Първото издание на международния танцов шампионат Dancing INN ще се проведе в София, в Дом на културата „Искър“, на 1, 2 и 3 декември 2023 г. Форматът се организира от Николина Въкова и цели да подкрепи и подпомогне младите танцови таланти на България, като им даде поле за изява и популяризация.

В състезанието ще се включат деца и младежи на възраст от 3 до 25 г., които ще могат да

премерят сили в 2 танцови лиги

лига  А, за професионални танцьори, трениращи повече от 4 часа седмично, и Б лига – за любители. Танцовите стилове, в които ще се състезават, са 18 на брой. Сред тях са: класически балет, характерни/етно танци, акро, контемпорари, модърн, лирикъл, джаз, MTV, хип-хоп и др.

Категориите, от които участниците могат да избират, са съответно: соло, дует/трио, група, формация, продукция.

Регистрацията за участие в събитието вече е отворена и продължава до 4 ноември.

„Постарали сме се да създадем не само състезание, а една истинска танцова общност, която осигурява вдъхновяваща и подкрепяща среда за всички участници, като оценява труда им и ги мотивира да продължават да се развиват в това изкуство и да стават още по-добри. – обяснява създателят на формата Николина Въкова. – Ето защо всички наши участници например ще получат медали за участие в събитието, защото децата трябва да се чувстват уважени. За най-добрите сме подготвили дизайнерски купи, трофеи и големи парични награди, с които смятаме, че ще ги мотивираме да се развиват.“

Танцьорите, които попаднат в призовата тройка в категории Соло, Дует и Трио, ще получат големи отличителни медали. Дизайнерски купи ще бъдат

присъдени на първите 3 места

във всяка възрастова категория при Групи, Формации и Продукции в двете танцови лиги.

А трите най-многобройни отбора ще грабнат по един голям трофей Biggest Dance Studio. Най-високо оценените хореографии и изпълнители пък ще бъдат включени в тържествената Гала вечер на 3 декември. По време на спектакъла ще бъдат раздадени и специалните награди за отличените. Първо място на Галата от категория Групи/ Формации например ще грабне 1000 лв, а в категория соло/дует/трио – 500 лв.

В съдийския панел на Dancing INN се включват едни от най-известните млади специалисти от българската танцова общност, сред които са Филип Миланов – известен хореограф от балет „Арабеск“, носител на множество наргади и отличия, сред които и национална награда „Икар“ за съвременен танц, Маргарита Георгиева, завършила престижната балетна академия „Ваганова“; Бетина Димитрова – хореограф и танцьор от PRJCT 360, Валерия Обретенова – също известен хореограф и танцьор, и др.

Специално за първото издание на Dancing INN в София пристигат представители на световноизвестния бранд за танцово облекло Ballet Rosa, които са официален спонсор на събитието и също са предвидили големи награди за участниците.

Танцовият фестивал е подкрепен още от: RICH GIRL, Монтесито, Bubullincas и др.

Официален медиен партньор е Българската национална телевизия.

Актуално

Избрано за вас