Джими Кимъл отново ще разсмива публиката на „Оскарите“

Фото кредит: MATT SAYLES/ABC/GETTY IMAGES

Джими Кимъл отново ще разсмива публиката на „Оскарите“

Фото кредит: MATT SAYLES/ABC/GETTY IMAGES
Сподели

Комикът Джими Кимъл ще бъде водещ на церемонията за наградите „Оскар“ за четвърти път, съобщиха световните агенции, позовавайки се на Американската академия за кинематографично изкуство и наука.

„Винаги съм мечтал да водя „Оскар“-ите точно четири пъти“, казва Кимъл в изявлението на Академията.

Джими се утвърди като един от

най-великите водещи на церемонията

за всички времена, благодарение на перфектното съчетание на хуманност и хумор“, обясняват изпълнителните продуценти на церемонията Радж Капур и Кейти Мълън.

Церемонията за наградите „Оскар“ ще бъде 96-а по ред. Тя е  насрочена за 10 март 2024 г.

Кимъл беше начело и на 95-ата церемония в театър „Долби“ миналия март, пише БТА. Той заложи на традиционно шоу, насочено към връщането на зрителите в киносалоните след пандемията от Covid-19. Така публиката се увеличи с 12%, а комикът спечели номинация за награда „Еми“.

Водещият и изпълнителен продуцент на предаването „На живо с Джими Кимъл“ по телевизия Ей Би Си беше водещ на церемонията за наградите „Оскар“и през 2017 г. и 2018 г.

Рекордът за водещ на церемонията за наградите „Оскар“

принадлежи на комика Боб Хоуп,

който е забавлявал публиката ѝ 19 пъти.

На церемонията през следващата година организаторите на наградите „Оскар“ са поканили група телевизионни знаменитости, които да разчупят стереотипа на церемонията и да вдигнат телевизионния ѝ рейтинг.

Подобно на много други награди, „Оскарите“ претърпяха спад в рейтинга през последните години. Тазгодишната церемония, водена от Джими Кимъл привлече 18,7 млн. зрители. Макар и значително подобрена в сравнение с 10,4 млн. души през 2021 г., и 16,6 млн. души, които станаха свидетели как Уил Смит удря шамар на Крис Рок през 2022 г., това все пак беше третото шоу с най-нисък рейтинг. Преди 2018 г. зрителите никога не са били по-малко от 32 милиона

Фото кредит: MATT SAYLES/ABC/GETTY IMAGES

Актуално

Избрано за вас