Робърт де Ниро пак ще пита „You talkin’ to me?“

Робърт де Ниро пак ще пита „You talkin’ to me?“

Сподели

80-годишният актьор Робърт де Ниро ще се върне към една от най-емблематичните си роли. Става дума за тази на Травис Бикъл от филма „Шофьор на такси“ (1976), режисиран от Мартин Скорсезе. Този път обаче актьорът няма да се появи в продължение на култовата лента, а ще заснеме рекламна кампания за услугата за споделено пътуване Uber. Въпреки че филмът е заснет в Ню Йорк, рекламната кампания ще бъде реализирана в Лондон.

Основният фокус в рекламата ще е върху

една от най-познатите реплики на де Ниро

в ролята си – „You talkin’ to me?“, която е станала символ на героя му. Изборът на Лондон като локация за снимките е интересен, особено като се има предвид, че де Ниро преди това е бил едно от лицата на британската марка пекарни „Warburtons“.

Предишните му рекламни ангажименти включват и участие в кампания за електрическия автомобил Kia Niro през 2019 г. Както и такива за „Santander bank“ и „American Express“. Тези скорошни рекламни проекти са изненадващи, тъй като актьорът рядко се е появявал в подобни инициативи в миналото.

Освен като рекламно лице, де Ниро преминава през труден период в личния си живот. През 2021 г., адвокатът му обяви, че актьорът е принуден да приема почти всяка роля, която му се предлага, за да покрие финансовите последици от развода си с Грейс Хайтауър. Те се разведоха след 22 години брак, като продадоха своя дом за 20 млн. долара и сключиха споразумение за издръжка. Де Ниро трябва да плаща на бившата си съпруга по 1 млн. долара на година.

Възможността да се върне към една от най-запомнящите си роли в реклама за Uber може би е не само финансово облекчение за актьора, но и възможност за самоирония, според коментари на близки до него. Очаква се тя да предложи и допълнителни изненади, като например участие на други известни актьори, които ще се появят като клиенти на Uber в рекламата.

Фото кредит откриваща снимка: Eduardo Munoz / Reuters

Актуално

Избрано за вас