Синът на Жан Клод Ван Дам снима сериал с Доротея Толева

Синът на Жан Клод Ван Дам снима сериал с Доротея Толева

Сподели

Синът на Жан Клод Ван Дам – Кристофър, е в София за снимки на мини сериал. Проектът се казва „Франклин“ и е с изключително силно мексиканско участие в каста и продуцентския екип.

От българска страна копродуцент и режисьор на част от епизодите е Мартин Макариев.

Справка в IMDB показва, че една от водещите роли е поверена на Доротея Толева. Хубавицата, която в момента е на екран и като партньор на Том Круз в „Мисията невъзможна“, се подвизава в сюжета с мистериозното име Чайна (б.а. Китай). Героят на Крис Ван Дам е Пехаро-младши. Липсва описание на сюжета, но е твърде вероятно историята да се върти около мексиканската мафия.

Доротея Толева в кадър от бг сериала „Пътят на честта“. Снимка: NOVA

В интервю за ladyzone.bg Крис Ван Дам признава, че е идвал на 30 пъти в България. „Обичам страната ви, вие сте иновативни и имате дълбока история, която остава скрита за света. Българите сте изключително интелигентни, много умни, вие сте древен народ и носите антична история във вените си.“, казва шампионът по шотокан.

На снимачния сет на „Франклин“ той е намерил истински приятел в лицето на Мартин Тасков, актьор, работещ предимно в анимационния дублаж.

36-годишният Крис пътува навсякъде с талисмана си – синьо плюшено мече, наречено Блу. Има го от първокласник и вярва, че му носи късмет.

Крис с баща си Жан Клод. Снимка: Instagram Jean-Claude Van Damme Official

Дебютът на Крис в киното се случва с „Универсален войник“ в началото на 90-те, където е извикан да играе младата версия на баща си. „Като дете исках да стана екшън звезда като баща ми.

Исках да сме като Брандън Лий и Брус.

Но после осъзнах, трябва много повече за да повториш нещо, което вече съществува. И после баща ми каза нещо, което е научил от Ринго Лам: „Никога не можеш да повториш истината два пъти, можеш само веднъж“. Разбрах, че не мога да бъда като баща си, той е първият от неговият вид и с какво ще съм специален аз, ако се опитвам да го повторя. Това ще лимитира смисъла на собствения ми живот.“, споделя Ван Дам.

Сравненията с един от знаковите екшън герои в европейското кино са го демотивирали и

за период от пет години той се оттегля от кастингите, за да намери посоката си.

Баща му е причината той да се „разболее“ от кино вируса. Жан Клод става повод и да се запознае с бъдещата си съпруга. Името й попада сред хилядите, гледащи новогодишният лайв на актьора във Facebook. Тя се казва Суада. Получава персонален поздрав от Жан Клод. По-късно Крис я открива случайно в Instagram. Започват да общуват и Суада го изненадва с репликата „Бащите ни се познават“.

Оказва се, че при посещение в Азербайджан Жан Клод Ван Дам се запознава с баща й,

който е шеф на охраната на президента. Година след първия си чат двойката се вижда в Турция за първи път. И става семейство. Женят се в посолството на Азербайджан в Истанбул. Заедно са вече две години и са изключително щастливи.

 

Фотокредит откриваща снимка: Facebook Jean-Claude Van Damme Official

Актуално

Избрано за вас