София Лорен претърпя спешна операция след падане

Фото кредит: Alastair Grant

София Лорен претърпя спешна операция след падане

Фото кредит: Alastair Grant
Сподели

Легендарната италианска актриса София Лорен е била приета в болница по спешност, след като пострадала от падане в дома си в Женева. Вследствие на инцидента, 89-годишната актриса е получила фрактури на бедрената кост, които са изисквали незабавна медицинска интервенция.

Трагичният инцидент е предизвикал голямо безпокойство сред близки и почитатели на актрисата. Нейните синове, Карло-младши и Едоардо, са били постоянно до нея по време на престоя ѝ в болницата, пише Deadline.

Обстоятелствата около нещастния случай са били разкрити от екипа на веригата ресторанти на Лорен, които са информирали обществото за състоянието на актрисата чрез публикация в Instagram. „Падане в дома й в Женева причини фрактури на бедрената кост на г-жа Лорен. След успешна операция сега тя ще има период на възстановяване с последваща рехабилитация. За щастие всичко се нареди по най-добрия начин и дамата ще се върне при нас много скоро. Целият екип на ресторант „Sophia Loren“ използва възможността да й пожелае бързо възстановяване“, пише в поста екипът ѝ.

Предстоящите събития и ангажименти на София Лорен са били отложени поради инцидента. Включително откриването на нов ресторант от нейната верига в Бари и получаването на плакет за почетен гражданин на града.

Лорен, която продължава да бъде активна и творчески продуктивна в индустрията, скоро се появи във филма „The Life Ahead“ (2020 г.), режисиран от нейния син Едоардо. Ролята ѝ като оцеляла от Холокоста, която се свързва с млад нигерийски имигрант, ѝ принесе награда „David di Donatello“ за най-добра актриса.

София Лорен остава символ на италианското кино и вдъхновение за множество хора по света. Феновете на актрисата изразяват своите молби и пожелания за бързо възстановяване след този тежък инцидент.

Фото кредит откриваща снимка: Alastair Grant

Актуално

Избрано за вас