Тейлър Суифт и Дрейк поставиха рекорд на наградите „Билборд“

Фото кредит: Billboard

Тейлър Суифт и Дрейк поставиха рекорд на наградите „Билборд“

Фото кредит: Billboard
Сподели

На 19 ноември се проведе церемонията по връчването на музикалните награди на „Билборд“. Те представляват най-голямата годишна равносметка в музикалния бранш. Кънтри певецът Морган Уолън спечели рекордните 11 първи места. Преди него е само Дрейк, който получи 12 приза през 2019 г, съобщава „Билборд“.

Тейлър Суифт спечели 10 награди тази година, с което общият брой на тези отличия в кариерата ѝ досега достигна 39, което я поставя в равенство с Дрейк

с най-много награди за всички времена.

Дрейк спечели пет награди тази година, за да достигне същия брой.

Уолън грабна отличията както за най-добър албум (One Thing at a Time), така и за най-добра песен (Last Night).

За първи път един изпълнител печели и двете ключови награди в една и съща година от близо 20 години.  Ъшър беше последният  певец, който го направи през 2004 г. с албума Confessions и с мегахита „Yeah“

Суифт спечели наградата за най-добър изпълнител за трети път, което я поставя в равенство с Дрейк за най-много победи в тази категория.

Уолън доминираше изцяло в кънтри категориите. Спечели титлите „най-добър кънтри изпълнител“, „най-добър кънтри албум“, „най-добра кънтри песен“ и „най-добро кънтри турне“.

Дрейк беше също толкова безпощаден в областта на рапа, като си извоюва наградата за

„най-добър рап изпълнител“ за рекорден пети път.

Той спечели както в категориите за „най-добро рап турне“ за втори път, така и за „най-добър рап албум“ („Her Loss“) и „най-добра рап песен“ („Rich Flex“).

SZA получи наградата за „най-добър R&B изпълнител“, a също и за „най-добър R&B албум“ („SOS“) и „най-добра R&B песен“ („КіІІ Bill“). Статуетката за „най-добър R&B изпълнител на турне“ обаче отиде при Бионсе.

Зак Брайън спечели приза за „най-добър рок изпълнител“, „най-добър рок албум“ („American Heartbreak“) и „най-добра рок песен“ („Something in the Orange“). Наградата за „най-добър рок изпълнител на турне обаче отиде“ при Coldplay.

Победите на Брайън включват и ключовата категория за „най-добър нов изпълнител“.

Едно от изпълненията на живо по време на церемонията беше на Марая Кери и емблематичната ѝ песен

“All I Want for Christmas Is You”.

За него тя получи специална награда за постижения в класациите за историческия успех на сингъла. Тракът оглавяваше класацията на „Билборд“ всяка година от 2019 до 2022 г. и може да се завърне на първото място и тази година.

Фото кредит корица: Billboard

Актуално

Избрано за вас