Тейлър Суифт покори Европейските музикални награди

Фото кредит: AP Photo / Chris Pizzello

Тейлър Суифт покори Европейските музикални награди

Фото кредит: AP Photo / Chris Pizzello
Сподели

Певицата Тейлър Суифт е големият победител на несъстоялите се Европейски музикални награди на MTV, съобщи „Билборд“.

На 19 октомври – малко повече от две седмици преди насрочената дата за провеждането му в Париж, организаторите съобщиха, че шоуто за музикалните отличия тази година няма да се състои. Като причина за решението си те посочиха „нестабилността на световните събития“.

Суифт грабна три отличия – за най-добър изпълнител, най-добър изпълнител на живо и най-добър видеоклип за „Аnti-Hero“.

Изненадващо, призът за най-добър американски изпълнител се изплъзна на Суифт. Отличието отиде при рапъра Ники Минаж, която спечели и наградата за най-добър хип-хоп изпълнител.

По два трофея грабнаха също Чон Чонг Кук от Би Ти Ес и италианските рокаджии „Манескин“.

Южнокореецът спечели наградите за най-добър кейпоп и най-добра песен за „Seven“, записана в сътрудничество с Лато.

„Манескин“ триумфираха с призовете за най-добър рок и най-добър италиански изпълнител.

Нигерийският рапър Рема беше отличен в новоучредената категория за най-добър афробийтс.

Давид Гета, който е роден в Париж, където трябваше да се състои тазгодишното шоу, спечели наградата за най-добра електронна музика.

Тазгодишното събитие трябваше да бъде излъчено на живо в повече от 150 страни от Париж. Церемонията не е организирана във френската столица от 1995 г. Миналата година наградите бяха раздадени в Дюселдорф, Германия.

Това е първият път, в който

Европейските музикални награди се отменят от учредяването им

през 1994 г. Дори по време на пандемията шоуто продължи по план.

На 19 октомври MTV разпространи изявление, в което се посочваше, че предвид „нестабилността на световните събития“ и от предпазливост по отношение на сигурността на участниците тазгодишното издание на шоуто няма да се състои, пише БТА.

„Европейските музикални награди са ежегоден празник на световната музика. Докато събитията в Израел и Ивицата Газа продължават да се развиват – не е момент за глобално тържество. При положение, че хиляди хора вече са загубили живота си, това е момент за траур. Гласуването продължава и спечелилите изпълнители ще получат своите награди“, се посочваше още в изявлението.

Сред останалите отличници се наредиха Карол Джи и Шакира (най-добро сътрудничество за „TQG“), Песо Плума (най-добър нов изпълнител), Били Айлиш (най-добър поп), Анита (най-добро латино), Крис Браун (най-добър ритъм енд блус).

Фото кредит: AP Photo / Chris Pizzello

Актуално

Избрано за вас