Дядо Коледа и Снежанка подкарват ретро трамвай, раздават подаръци

Снимка: БГНЕС

Дядо Коледа и Снежанка подкарват ретро трамвай, раздават подаръци

Снимка: БГНЕС
Сподели

Седмица преди да се отправят към къщите на послушните деца, Дядо Коледа и Снежанка ще сменят обичайното си превозно средство. Вместо с шейна, те ще се придвижват в софийски трамвай. На 18 декември тръгва коледният ретро трамвай, превърнал се в разпознаваем празничен символ в последните зими.

Първия си курс коледният трамвай ще направи в 15 ч. от начална точка площад „Възраждане“. На 18, 19, 20, 21 и 22 декември той ще се движи от 15 до 19 часа. Атракционната мотриса ще пътува двупосочно и

на всеки кръгъл час

ще тръгва от площад „Възраждане“. Маршрутът минава през площадите „Македония“, „Гарибалди“ и „Славейков“, бул. „Васил Левски“, УАСГ и завършва на площад „Журналист“. 

Поради ограничения капацитет на мотрисата в ретро трамвая ще бъде допускан само по един възрастен придружител с едно или повече деца. За всички малчугани ще има подаръци, уточнява „Площад Славейков“.  Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община за 2023 година

Коледно настроение е обзело и БДЖ.  Коледните пътувания с

влак, теглен от парен локомотив,

ще зарадват почитателите на железопътния транспорт за предстоящите празнични дни. Те ще се проведат на 16 декември по маршрут София – Перник – София. Празнична обиколка ще има и на 17 декември – София – Банкя – София.

Преди да отпътуват обратно към София с коледния влак всички желаещи ще имат достатъчно време да се разходят. Те ще могат да се насладят на коледни базари и богата празнична програма.

Актуално

Избрано за вас