Пътуване по женски: Кои европейски дестинации да подберем?

Снимка: Pixabay

Пътуване по женски: Кои европейски дестинации да подберем?

Снимка: Pixabay
Сподели

Европа е континент, който като цяло е безопасен и с ниски нива на престъпност, надежден транспорт и уважително отношение към жените. Тези положителни характеристики, разбира се, се усещат по-силно на някои места. Независимо дали искате да отидете на соло приключение, или да пътувате с приятелките си – предлагаме няколко чудесни европейски дестинации за жени пътешественици.

Исландия

Грандиозният пейзаж на Исландия създава невероятна дестинация за изследване на природата. Това се комбинира с ниско ниво на престъпност, приятелски настроени местни жители и развита туристическа инфраструктура. Така държавата става чудесно място за жени пътешественици. Може да се насладите на богата гама от еднодневни екскурзии и атракции като Синята лагуна, Златният кръг, туризъм в ледника и гмуркане в пукнатината Силфра. Може да ги посетите организирано или сами.

Снимка: Pixabay
Швеция

Със страхотни нива на равенство между половете, чист и ефективен транспорт и невероятни забележителности, цяла

Скандинавия е идеална за пътуващи жени,

но Швеция е сред най-добрите страни със зашеметяващи градове като Стокхолм и Гьотеборг. В северната част на страната можете да откриете разкошна гледка към Северното сияние или можете да посетите някой от многото острови, които съставляват архипелагите на Швеция.

Снимка: Pixabay

Актуално

Избрано за вас