На фокус: Кан 2022

Снимка: IMDB

На фокус: Кан 2022

Снимка: IMDB
Сподели

Кан 2022 : Филмът Decision to leave на Парк Чан-Ук ще се състезава за Златната палма. Трейлърът на “Decision To Leave” на корейския режисьор Парк Чан-ук беше пуснат малко преди филмовия фестивал в Кан

Южнокорейският режисьор Парк Чан-Ук ще представи новия си филм „Decision to Leave“ (Решение за напускане“) на филмовия фестивал в Кан през май тази година. Детективска мистерия за убийство с романтичен привкус, филмът ще бъде една от най-очакваните премиери на фестивала.

Официалният синопсис гласи следното:

Мъж умира след падане от планински връх. Детективът, отговарящ за разследването, Хе-джун, идва да се срещне със съпругата на починалия Со-рае. Когато тя се превръща в заподозряна, Хе-джун постепенно започва да се интересува от нея.

Парк Чан-Ук има зад гърба си над 13 игрални филма, но е е най-известен с филмите си  „Oldboy“ (2003), „Тhe Handmaiden“ („Слугинята“) (2016) и „Thirst“ (“Жажда“) (2009), които грабнаха Голямата награда на журито и Златна Палма на фестивала в Кан 2022, където беше световната премиера и на трите филма.

Парк става всепризнат международен кинорежисьор още с филма си „Sympathy for Mr. Vengeance” (2002) и “Sympathy for Lady Vengeance” (2005), „Изгубена невинност“ („Stoker“) от 2013 г., с Никол Кидман и Миа Васиковска в главните роли, както и с нашумелия телевизионен сериал „Момичето барабанист“ (2018). Смята се, че с филма си „Decision to leave“ режисьорът вероятно прави най-добрата си работа до момента.

Във филма участва Танг Уей, известна с ролите си в „Жажда“ и „Blackhat“. Към нея ще се присъедини Пак Хе-Ил, известен с ролите си в „The Host“ („Домакинът“) и „Memories of Murder“ („Спомени за убийство“). В „Decision to leave“ ще участват още Го Кюнг-Про, Лий Джонг-Хюн и Йонг-у Парк.

Вижте новия трейлър, както и две кратки сцени от филма тук:

https://www.youtube.com/watch?v=vIenqPpZDLE&t=1s

Актуално

Избрано за вас