Адам Сандлър получи наградата „Марк Твен“

copyright: Blaine Ohigashi / ©A.M.P.A.S.

Адам Сандлър получи наградата „Марк Твен“

copyright: Blaine Ohigashi / ©A.M.P.A.S.
Сподели

Комикът Адам Сандлър стана 24-ият носител на наградата за американски хумор „Марк Твен“.

„Като гледам тази шантава награда, не мога да не си помисля, че един ден това може да е оръжието – използвано, за да ме пребият до смърт“, каза в типичен стил Адам Сандлър при получаване на наградата.

Сред присъстващите на церемонията в центъра „Кенеди“

във Вашингтон в неделя бяха Крис Рок, Дрю Баримор, Стив Бушеми, Бен Стилър, информира „Ройтерс“.

Церемонията ще бъде излъчена на 26 март по CNN.

В залата беше и екранната му партньорка Дженифър Анистън, с която играе в комедията „Мистериозно убийство“. Продължението на филма на Netflix трябва да излезе в края на този месец.

56-годишният Сандлър благодари на приятелите и семейството си, че

са му помогнали да изгради увереност през цялата си кариера

Пътят му към Холивуд тръгва от стендъп представления и участията му в „На живо в събота вечер“. В холивудската си кариера досега има роли в десетки филми. Сред най-успешните филми са „Щастливият Гилмор“, „Сватбеният певец“, „Зохан: Стилист от запаса“, „50 първи срещи“, „Дърти хлапета“, „Хотел Трансилвания“, „Пиксели“.

Наградата „Марк Твен“ е едно от най-големите отличия в развлекателната индустрия

С отличието ежегодно се отбелязват най-големите постижения в американската комедия – от най-великите комедийни актьори в киното и телевизията до социални критици и драматурзи.

Сред досегашните лауреати на наградата са Ричард Прайър – първият нейн носител през 1998 г., Упи Голдбърг, Карол Бърнет, Бил Козби и др., добавя БТА.

Адам Сандлър е седмият член на актьорския състав на шоуто „На живо в събота вечер“, който получава наградата „Марк Твен“. Преди него тя е присъждана също на Бил Мъри, Тина Фей, Уил Фарел, Били Кристъл, Еди Мърфи, Джулия Луис-Драйфус. Създателят и продуцент на шоуто Лорн Майкълс спечели отличието през 2004 г.

фотокредит: Blaine Ohigashi / ©A.M.P.A.S.

Актуално

Избрано за вас