Матю Макконъхи се посъветвал с гадател за роля

Фотокредит: Evan Agostini/Invision/AP, File)

Матю Макконъхи се посъветвал с гадател за роля

Фотокредит: Evan Agostini/Invision/AP, File)
Сподели

Носителят на „Оскар“ Матю Макконъхи е прибегнал до консултация с гадател, за да приеме роля. Въпреки че подобно импулсивно решение може да се окаже грешно по стотици причини, за актьорът от Тексас то се оказало сполучливо.

Заглавието, с което Макконъхи се е колебаел да се обвърже, било поредното от розовата серия романтични комедии, които го направили оборотен в Холивуд.

Говорим за  „Как да разкараш гаджето си за 10 дни“, в който той си партнира с Кейт Хъдсън

Сюжетът проследява усърдните опити за саботаж на отношенията им, докато не открият, че през цялото време под повърхността е къкрела истинска тръпка. 

 

Фотокредит: Graham Bartholomew/Aviron Pictures

По време на разговор с Vanity Fair Макконъхи си спомни как един гадател се приближил до него на улицата и го заговорил.

Спомням си, че обмислях дали ще го направя или не една вечер, докато се разхождах по Sunset Boulevard.“, разказва актьорът. „Изведнъж този човек се появи от нищото при мен – тя беше гуру гадател [и] каза, „Мога ли да ти предскажа нещо много бързо?“. Казах си „Да, човече. Давай.“

Фотокредит: Netflix

Макконъхи добави: „Той веднага каза:„ Има филм, който обмисляте в момента. Това е романтична комедия.

Трябва да поемете риска, или това ще бъде една от най-големите грешки в живота ви.

Ще бъде взрив, ще бъде невероятно изживяване и ще направите куп пари.“ Спомням си, че си помислих: „Студиото ли нае този човек?“. Засмях се на мисълта, но също така и доста се замислих над думите му. Мисля, че дори приех предложението на следващия ден.“

„Как да загубиш гаджето за 10 дни“ е част от глава в живота на Макконъхи, която отдавна е затворена. За да се отърси от образа на Ромео, по

чиито коремни плочки можеш да си настържеш лайма за мохитото,

актьорът прави двегодишна пауза. Буквално кара индустрията да го забрави. В този период извоюва финансиране за „Клубът на купувачите от Далас“ (2013), който му носи желания рестарт в кариерата и първи „Оскар“.

В момента авторът на бестселъра „Зелени светлини“

се развива повече от успешно и като мотивационен лектор

Преди две седмици Маконъхи събра над 2 милиона души от цял сват във виртуалното събитие в „Изкуството на живеенето“ (The Art of Living).

Актуално

Избрано за вас