Матю Макконъхи осигури самолет за спешна помощ на остров Мауи

Матю Макконъхи осигури самолет за спешна помощ на остров Мауи

Сподели

Матю Макконъхи обяви във вторник, че той и семейството му са се заели със финансирането на самолет за спешна помощ, който да достави материали на остров Мауи. В основата стоят смъртоносните горски пожари, които бошуват на острова, пише The Hollywood Reporter.

Във видео, споделено на страниците на актьора и съпругата му Камила Алвес Макконъхи в Инстаграм, той и синът му Леви заявиха, че си партнират с организацията Baby2Baby. Заедно с тях те финансират самолет, който е „пълен със стотици хиляди допълнителни спешни доставки за незабавно подпомагане на децата и семейства на Мауи„.

„Благодарни сме, че можем да помогнем за доставянето на тези критично важни консумативи до децата и семействата. Те се нуждаят от тях“, споделят още те.

Миналата седмица пожар, предизвикан от сухото лято и силните ветрове на преминаващ ураган, обхвана историческия град Лахайна на остров Мауи. Това се превърна в

най-смъртоносният горски пожар в САЩ от повече от век насам

В понеделник броят на загиналите в резултат на пожара бяха 99 души, съобщава Асошиейтед прес. Очаква се този брой да се увеличи, тъй като екипите продължават да претърсват кварталите.

„Пожарите там оставиха толкова много хора без дом и отнеха толкова много животи. Жителите трябва да се стабилизират, за да останат живи“, каза още той.

 „Те ще се нуждаят от нея в дългосрочен план, така че всеки начин, по който можете да помогнете ще бъде оценен“, добави синът му Леви.

На фона на реакцията на бедствието Baby2Baby работи за осигуряване на основни детски стоки за семействата, засегнати от горските пожари. Организацията съобщи, че други известни личности са споделили подкрепата си в социалните медии. Сред тях са Оливия Уайлд, Сиара, Меган Трейнър и Ким Кардашиян.

Фото кредит откриваща снимка: MATT WINKELMEYER/GETTY IMAGES

Актуално

Избрано за вас