Носителката на „Аскеер“ Емилия Ованесян загина в пожар

Снимка: smolyan.bgvesti.net

Носителката на „Аскеер“ Емилия Ованесян загина в пожар

Снимка: smolyan.bgvesti.net
Сподели

Актрисата Емилия Ованесян загина в пожар в дома си тази нощ. Той се разразил в полунощ в бл.13 на в ж.к.“Нов център“ в Смолян.

Огнената стихия е тръгнала от жилището на известната актриса. 67- годишната носителка на „Аскеер“ е загинала в пламъците, съобщи шефът на пожарната старши комисар Симеон Цървуланов. 

При пожара са пострадали са още трима души, които са обгазени. Те са настанени за лечение в ОАИЛ на МБАЛ-Смолян, допълни Цървуланов. Сред тях е и тийнейджър на 16 години, който успял да излезе сам от жилището си. Другите пострадали са две жени на възраст между 35-40 години.  Те живеели над изпепеления апартамент. Двата последни етажа на сградата са задимени и по тях има щети . Всички живущи в блока са евакуирани, води се разследване.

Ованесян е завършила „Актьорско майсторство за куклен театър“ във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 1980 г. в класа на проф. Атанас Илков, припомня „24 часа“. Целият й творчески път е свързан с Родопския драматичен театър в Смолян. Тя е първата  актриса от извънстоличен театър, получила „Аскеер“ за главна женска роля. Той ѝ е присъден за образа на Аркадина в „Чайка“ на Чехов.

Емилия отдаде целия си творчески и житейски път на Смолян. Беше напълно всеотдайна към театъра – един от творците, на които вярваше незаменимият ни режисьор Юлия Огнянова“, пише smolyan.bgvesti.bg за Ованесян.

Актуално

Избрано за вас