Мерил Стрийп ще получи почетна „Златна палма“ в Кан

Снимка: Getty Images

Мерил Стрийп ще получи почетна „Златна палма“ в Кан

Снимка: Getty Images
Сподели

Мерил Стрийп ще получи почетната „Златна палма“ в нощта на откриването на 77-ото издание на филмовия фестивал в Кан, съобщи Variety.

Привличането на носителката на „Оскар“ е поредното постижение на това издание на Кан, което ще събере куп холивудски легенди.

Почетната церемония ще отбележи

завръщането на Стрийп в Кан след десетилетия.

Оказва се, че последното ѝ пътуване до фестивала датира от филма на Фред Шепизи „Вик в тъмнината“, за който тя спечели награда за най-добра актриса през 1989 г.

Из филма „Вик в тъмнината“; Снимка: nfsa

Известна като затворена и дискретна актриса, Стрийп рядко се появява на филмови фестивали, а Тиери Фремо, директорът на филмовия фестивал в Кан, я „ухажва“ от няколко години, за да я върне на Кроазет с почетна роля. Наред с гала церемонията, която ще отдаде почит на нейната богата и все още динамична кариера,

Стрийп може да се включи в дискусии

по време на престоя си в Кан. Тя ще наследи Майкъл Дъглас, който получи наградата в нощта на откриването миналата година.

Снимка: Getty Images

На церемонията по закриването Джордж Лукас ще получи почетната „Златна палма“. “Megalopolis” на Франсис Форд Копола и “Oh, Canada” на Пол Шрейдър ще са част от конкурсната програма. А “Furiosa: A Mad Max Saga” на Джордж Милър и уестърн епосът “Horizon, an American Saga” на Кевин Костнър ще се прожектират извън конкурсната програма.

Всичко друго, което трябва да знаете за тазгодишното издание на фестивала в Кан може да намерите тук.

Актуално

Избрано за вас