Топ 10 факта за Джон Бон Джоуви

Снимка: Actualno.com

Топ 10 факта за Джон Бон Джоуви

Снимка: Actualno.com
Сподели

Американският музикант, композитор и певец, основател и вокалист на групата Бон Джоуви, е роден на 2 март 1962 г. в Пърт Амбой, щат Ню Джърси. Днес навършва 62 години. Със сигурност тези факти за неговия живот ще ви изненадат.

10. Тази година гласът му бе заплашен от травма

Обяснявайки травмата на гласа си, Бон Джоуви разкри: „Една от струните ми беше буквално атрофирала. И аз не пеех добре. Така че занаятът ми биваше отнеман от мен.“ Хирург работи по възстановяване на гласните му струни чрез имплант. Вече е имал участие, след рехабилитация.

9. Има четири деца

Дъщеря му е Стефани, и има трима синове – Джеси, Джейк и Ромео. Наследниците на Бон Джоуви вече са пораснали и самостоятелни, макар че по време на пандемията от коронавирус, семейството е живяло известно време отново заедно във фамилната им къща в Ню Джърси. Засега те се развиват успешно в различни професионални сфери, но никой от тях не продължава по пътя на музиката. А един от синовете на Джон – Джеси, основава заедно с баща си фабрика за розе.

Снимка: noviteroditeli.bg
8. Оженил се е спонтанно, без да съобщава на приятелите си

На световноизвестния булевард „Сън Стрип” греел гигантски билборд с ликовете на “Бон Джоуви”, а двата концерта в Лос Анджелис се превърнали в незабравимо изживяване. Джон се чувствал истински въодушевен. Двамата с Доротея излезли да отпразнуват подобаващо случващото се. Безкрайно превъзбуден през цялото време, той посетил студио за татуировки, където се сдобил с глава на бик, разположена високо на дясното му рамо. Но еуфорията му все още не била достигнала върха си, и внезапно той изненадал любимата си Доротея с думите: „Хей! Хайде да се оженим!”

7. Отваря собствен бар на Бродуей

Мястото се казва JBJ и се намира в Нашвил, на прочутата улица „Бродуей„, посочва списание Rolling Stone. Според изданието барът щял да бъде един от най-големите по площ там.

Начинанието, в което се спуска музикантът, е съвместно с едни от най-големите компании в развлекателната индустрия. Така той се присъединява към други музикални звезди, които имат барове, като Джейсън Алдийн, Люк Брайън, Диъркс Бентли, Алън Джаксън, Кид Рок и Миранда Ламбърт.

Снимка: БТВ новините
6. Спортът е голяма негова страст

Може би всеки талантлив певец си има и спортна страст. И Бон Джоуви е не просто фен на американския футбол, а дори притежава отбор – Филаделфия Соул.

5. Работохолик е от дете

За да подпомага финансово семейството си, започва първата си работа в ранна възраст. А тя е да бъде продавач на вестници.

4. Има дългогоишна връзка с любимата си

Бон Джоуви е щастливо женен вече 35 години. Трудно е за публичните личности да опазят дългосрочна връзка. Но любовта на Джоуви и жената до него Доротея Харли устоява на времето. Двамата се запознават още в училище. Доротея е спортна натура, в момента е треньор по карата. И може би докато спортува винаги слуша песните на нейния любим – Джон.

Снимка: High view art
3. Той не е само певец, а и актьор

Всеки певец трябва да има актьорско присъствие, но Бон Джоуви е и актьор. Участвал е в лентите „Moonlight and Valentino“, „The Leading Man“, „Destination Anywhere“, „Homegrown“, „Little City“, „No Looking Back“, „Row Your Boat“, „U-571“, както и няколко епизодични роли в ТВ сериалите „Сексът и градът и „Али Макбийл“.

2. Най-сексапилната рок звезда

Това звание му се дава от неговата съпруга със сигурност, но и от списание People, което първо го нарежда сред най-красивите мъже на света. А четири години по-късно и като най-сексапилния.

Разбира се, получава и редица звездни награди за гласа си. Сред тях са Golden Globe за най-добра песен – „Blaze of Glory„, а през 1991 получава MTV Michael Jackson Video Vanguard Award. Тази година му е връчена наградата за Личност на годината на MusiCares за 2024 г.

1. Бори се срещу глада и бедността

Великият музикант има два ресторанта, в които можеш да се храниш, без да плащаш и редовно сам сервира порции на бедните, а после мие чинии в кухнята. Доказателство за великодушието на големите имена, които не се самозабравят, а запазват човешкото в себе си. Основава фондация и работи чрез нея.

„Успехът се състои в това да паднеш девет пъти, а да се изправиш десет пъти” – казва любимецът на милиони по цял свят Джон Бон Джоуви в една книга за успехите, върховете и паденията по пътя.

Актуално

Избрано за вас