„Барби“ стана най-касовият филм на Warner Bros.

„Барби“ стана най-касовият филм на Warner Bros.

Сподели

Вълшебните трикове на „Барби“ нямат край. В понеделник филмът на Грета Гервиг задминава 1,342 млрд. долара, събрани в световен мащаб от „Хари Потър и даровете на смъртта – част 2“, и стана най-касовият филм в историята на Warner Bros. в световния боксофис, без да се отчита инфлацията. До неделя приходите на „Барби“ в страната са 592,8 млн. долара, а в чужбина – 745,5 млн. долара.

Рекордите, счупени от „Барби“ с Марго Роби в ролята на известната модна кукла на Mattel – са многобройни. Касовият блокбъстър отбеляза още един важен етап на 16 август, когато изпревари „Тъмният рицар“ на Кристофър Нолан. Това го превърна в най-касовият филм на Warner Bros. в Северна Америка, пише The Hollywood Reporter.

А миналата седмица „Барби“ изпревари в националния боксофис избягалия блокбъстър на „Illumination“ и „Universal“„Филмът за Супер Марио Брос“, за да се превърне в най-печелившото заглавие за 2023 г. в Северна Америка. Очаква се през следващите дни продукцията да

изпревари глобалните приходи

на Super Mario Bros. от 1,36 млрд. долара. Това ще превърне „Барби“ в най-печелившата в световен мащаб за годината и ще постави филма на 15-то място в списъка на най-печелившите филми за всички времена.

След като достигне този връх, „Барби“ ще си постави за цел да надмине световните приходи на „Замръзналото кралство II“ от 1,43 млрд. долара и да се превърне в най-печелившия филм на всички времена – независимо дали е игрален или анимационен – от жена режисьор.

Гервиг вече е най-печелившата жена режисьор на

игрален филм в световния бокс офис,

както и най-печелившата жена режисьор на всички времена в националния бокс офис.

„Постигането на това изключително постижение е напомняне за силата на кинозрителите от страни във всяко кътче на света. Те се обединяват, за да продължат да празнуват един емблематичен герой, който ни забавлява от толкова много десетилетия„, се казва в изявлението на съизпълнителните директори на Warner Bros. Motion Picture Group Майкъл Де Лука и Пам Абди.

Те също така поздравиха актьорския състав, включващ Марго Роби, Райън Гослинг и Америка Ферара, заедно със съавтора на сценария Ноа Баумбах и продуцентите Дейвид Хейман – който е ръководил франчайза за „Хари Потър“, както и съпруга на Роби и партньор в продуцирането, Том Акерли.

Фото кредит откриваща снимка: WARNER BROS. PICTURES

Актуално