ТОП 5 книги, които да сложиш в плажната си чанта

ТОП 5 книги, които да сложиш в плажната си чанта

Сподели

Най-любимото време от годината е в разгара си, но дали то остава толкова любимо, ако нямаш под ръка някоя добра книга? За нас това е една от ключовите съставки за пълно удовлетворение, особено в горещите дни на плажа. Точно заради това решихме днес да споделим с вас нашата скромна ТОП 5 селекция от книги, за които със сигурност да намерите място в плажната си чанта.

 

„На тихата улица“ 

Кой не би искал да живее в Брайтън Хилс? Тази ексклузивна общност на брега на Орегон перфектно съчетава лукс и природни красоти. Поразителни къщи и зелени дворове, които свършват на езерния бряг. На такива места съседите гледат да се грижат едни за други. Някои гледат малко по-отблизо…

Кора мисли, че съпругът ѝ Фин ѝ изневерява – просто трябва да го хване на място. Пейдж е изгубила сина си предната година при инцидент на пътя и е потънала в дълбока скръб. Тя я кара да върши неразумни неща – шпиониране на съкварталците, търсене на д

оказателства, че смъртта на сина й не е случайна… и уговорка с Кора да ѝ помогне да изобличи мъжа си.

А през това време съседката им Джорджа, която живее като отшелница, започва да се държи все по-странно с всеки изминал ден. Но какво ли би могла да крие тази хубава млада майка?

 

 

„В обувките на някой друг“

Ниша се радва на привилегирования живот на съпруга на заможен и влиятелен бизнесмен, с когото обикалят целия свят. Неочаквано той подава документи за развод и я лишава от бляскавия ѝ лайфстайл. Ниша буквално остава без нищо, но е твърдо решена да си върне онова, което ѝ се полага.

Саманта просто се опитва да оцелее – мъжът ѝ изпада в депресия, след като загубва баща си и работата си, и прекарва дните си пред телевизора. Сам се опитва да му помогне, макар самата тя да се нуждае от подкрепа.

Не се чувства комфортно и на работа, където се превръща в мишена за новоназначения ѝ шеф. Бъдещето ѝ в компанията виси на косъм, както и дългогодишният ѝ брак.

Сам и Ниша неволно си разменят чантите във фитнеса след тренировка. В дизайнерската чанта на Ниша са червени обувки „Лубутен“ от крокодилска кожа, а в сака на Сам – евтини и невзрачни ежедневни обувки. Принудени да носят обувките на другата, те сякаш заживяват чужд живот и постепенно се променят. За да осъзнаят кои са всъщност.

„Книжарницата в Алжир“

На малка, стръмна уличка в омайния и едновременно зловещ Алжир, на тесни стълби седи Албер Камю с молив в ръка и поправя ръкопис. Зад него на витрината виси табела: „Човек, който чете, струва колкото двама“. Вътре в тясна стая приятелят му, негов пръв редактор и издател, Едмон Шарло събира стари и нови книги с амбицията да създаде не просто книжарница, а място, обединяващо Средиземноморието. Той е на двайсет и няколко, няма пари, но има смелост и енергия.

Шарло издава първите творби на Камю, Фуше, Роблес, Жид, Гарсия Лорка и други велики писатели. Авантюристът, тръгнал от нищото, с когото най-големите парижки издателства започват да си съперничат, преживява безброй нещастия в името на своята мисия – литература, която лекува и обединява.

Пътешествието, на което ни повежда писателката Каутер Адими, започва през 30-те години на миналия век и стига до наши дни, когато млад мъж на име Рияд трябва да опразни „Истински богатства“. Но старият книжар Абдала, пазител на „храма“, бди над паметта на мястото.

„Където пеят раците“

Романът няма да остави и вас равнодушни, ще ви увлече с красивата поетична история, с лекия си изчистен стил, с шеметната си фабула с неочаквани обрати, с трогателния образ на малката Кая, изоставена съвсем невръстна първо от майка си, която си тръгва, без дори да се обърне, после от братята и сестрите си и накрая от баща си, несретника, който отмъщава на най-близките си за своите провали.

Кая не се предава, отказва да се възприема като жертва, оцелява в малката къща насред мочурищата напук на обстоятелствата, преглъща горчилката на предателствата и самотата и се научава да разчита езика на природата и да общува със света, но според правилата, които определя тя. Книга за свободния дух, за смелостта да оцелееш в един враждебен свят, за доблестта и достойнството като върховна човешка ценност.

„Срещи по време на ваканция“

В тази история проследяваме двама най-добри приятели, Алекс и Попи, които винаги планират годишната си лятна ваканция заедно. След мистериозен инцидент преди две години двамата се отдалечават един от друг, но Попи предлага едно последно пътуване, за да спаси приятелството им. Днес обаче ги делят стотици километри.

Тя живее в Ню Йорк, той − в малкия им роден град. На пръв поглед Попи е постигнала мечтата си − има перфектната работа и пътешества из целия свят. Но това се оказва недостатъчно. Когато си дава сметка, че последният миг, в който се е чувствала истински щастлива, е именно онова последно лято с Алекс, тя решава да действа. Нужна им е нова ваканция. Книгата е изпълнена с взаимно умиление, вътрешни шеги и невероятна химия. Романтичното напрежение между Алекс и Попи е толкова добре направено, че няма как да не ги заобичаш още от самото начало.

 

И нека плажът се превърне в оазис на наслада и разнообразие, където нашите ТОП 5 книги ще ви предоставят ключ към нови мисли, вълнения и емоции.

Актуално

Избрано за вас