Любо Киров снима видео към „Восъчен герой“ с Валери Милев

Любо Киров снима видео към „Восъчен герой“ с Валери Милев

Сподели

Любо Киров снима видео към новия си сингъл „Восъчен герой“ с екип на режисьора Валери Милев. Поп артистът сподели кадър от работния процес в социалните си мрежи.

Песента е прави смел завой към втвърдяване на звука на Киров, чиито албум „Целуни ме“ стана най-продаваният у нас за 2023 и остави имена имена като Хари Стайлс и The Weeknd назад в челната тройка. „Восъчен герой“ на практика е завръщане към групарското минало на Любо, който

освен изпълнител, текстописец и продуцент е и доста добър барабанист.

В пулсацията на парчето, което певецът изпълни за премиерно на наградите на „БГ Радио“ в Пловдив, се усеща доза сиатълски рок и много прогресив.

Валери Милев е колоритна легенда в режисурата за българската поп музика. Негови са революционни за времето си видеа като Hypersonic на Йоанна, „Нищо“ на Мария Илиева, „Жадувам“ на Азис и Деси Слава.

Междувременно Любо Киров подаде ръка на рапъра Moreno за музикантски кавър на класиката от периода му с група „Те“ „Има ли цветя“.

Идеята за римейк на култовата песен възниква като резултат от приятелството между Moreno и Любо Киров. Младият изпълнител не пропуска да отбележи и безкрайното си уважение към музиката на звездата. 

„Може би съм най-големият му фен и едва ли съм пропускал негово участие!“, признава Moreno.

„Специален случай в живота ми ни срещна и общуването ни се получи лесно, бързо и очевидно с творчески замах. Предложих на Любо да вдъхна нов живот на някоя от тези песни- шедьоври и той се съгласи веднага. Разбира се, моят избор беше „Има ли цветя!” .

Много популярни лица също се включват в изграждането на „Има ли цветя“, версия ’23. Светлин Къслев създава музиката и аранжимента. С авторство по текста, освен Moreno, се включват и Лъчо от група „СкандаУ“, както и СЕКТА. Финалният щрих към музиката е усещането за любов-майсторски представено от китарата на Иван Йорданов-Чери, част от бенда на Лили Иванова. За цялостния вайб на песента Moreno се доверява на Бате Пешо от Studio Buster.

Актуално

Избрано за вас