Забраняват метавселената за тийнейджъри

People with VR grasses playing virtual reality game. Future digital technology and 3D virtual reality simulation modern futuristic lifestyle

Забраняват метавселената за тийнейджъри

People with VR grasses playing virtual reality game. Future digital technology and 3D virtual reality simulation modern futuristic lifestyle
Сподели
Двама сенатори са изпратили и отворено писмо до Meta.

„Имайки предвид историята на компанията ви да не се справя със защитата на децата и тийнейджърите и увеличаващите се доказателства, които посочват рисковете за младите потребители в метавселената, ви приканваме да спрете този план незабавно“, пишат сенаторите Ричард Блументал и Едуард Марки.

Официално Meta не е съобщавала за такива намерения. Но според слухове в интернет, компанията иска да направи специална версия на Horizon Worlds за непълнолетни. Тя вече предлага детска версия на Facebook Messenger например. Метавселената все още е в доста ранна фаза на своята разработка, но има амбицията още от сега да я подготви и за младата аудитория.

Пред CNET компанията коментира, че платформата Quest

за виртуални очила е разработена още от самото начало „за хора над 13-годишна възраст и има логика да предложим изживяване за тази аудитория и в Horizon“. Говорителят на Meta допълва, че и в момента много тийнейджъри използват виртуалната реалност и Quest. „Искаме да им предложим чудесно изживяване в Horizon World, както и подходящи за възрастта им инструменти и защити“.

Meta не коментира конкретно писмото на сенаторите. Компанията не дава подробности и какви мерки за сигурност планира да предложи за по-младите потребители.

Интересът към младите потребители е логичен.

Те са смятани за най-важната аудитория, която има най-голям потенциал. Това включва привличане на на другите възрастови групи, генериране на повече приходи.

За момента Horizon Worlds е малко популярна платформа. Според данни на Engadget, към края на януари т.г., платформата се използва от около 200 000 души месечно. Марк Зукърбърг иска над 1 млрд. потребители.

Актуално

Избрано за вас