Идват нови филми от поредиците „Властелинът на пръстените“ и „Хобит“3

Идват нови филми от поредиците „Властелинът на пръстените“ и „Хобит“3

Сподели

Зрелищните кино обиколки в историята на създадената от Дж.Р.Р. Толкин Средна земя ще продължат с нови филми от поредиците „Властелинът на пръстените“ и „Хобит“. Warner Bros. Pictures потвърдиха, че са сключили дългогодишно партньорство със шведската медийна компания Embracer Group и ще продуцират продълженията на фентъзи сагите.

New Line Cinema, които продуцираха легендарната трилогия на Питър Джаксън

в периода 2001-2003, също са част от сделката на Warner Bros. С помощта на New Line през 2010 новозеландският режисьор адаптира „Хобит“ на Толкин към кино приказка с по-слаб търговски успех.

„Преди 20 години  New Line вложи безпрецедентен размер на доверие и средства, за да пренесе  на голям екран невероятните истории и образи от света на „Властелинът на пръстените“. Резултатът бе знакова поредица от филми, в които се влюбиха поколения от фенове.“, казва в официално изявление към медиите изпълнителният директор на Warner Bros Майкъл Де Лука. „Но зад целия фокус и детайли, събрани с любов в две трилогии, 
необятната главозамайваща вселена, мечтана от Толкин,
остава неизследвана на филм. Приемаме за чест възможността да поканим феновете на още по-мащабно приключение в Средна земя.“

Какво точно означава това като бъдещи кино проекти на този етап е неясно. След екранизациите на „Властелинът на пръстените“ и „Хобит“ се появи и сериал на Amazon. „Пръстените на силата“ (The Rings of Power) e базиран на „Завръщането на краля“, в която Толкин включва записки за събития от втората ера на Средна земя.  Замесените в сделката компании не споменават нищо за „Силмарилион“, единствената незаснета книга на Толкин досега.

през 2017, с което получи правото да стигне до премиера на „Пръстените на силата“.

Все още липсва отговор на въпроса дали и под каква форма ще се присъедини Питър Джаксън към новите филми.

 

Фотокредит: NewLine Cinema

Актуално