„Story-та“: Наталия Дукова дебютира като режисьор с къс фентъзи филм

„Story-та“: Наталия Дукова дебютира като режисьор с къс фентъзи филм

Сподели

Актрисата и драматург Наталия Дукова засне късометражен фентъзи филм. Със „Story-та“ многоликата Наталия, художествен директор и преподавател в „Кино академия за таланти“, прави своя режисьорски дебют.


Филмът „Story-та“ ще срещне зрителя с 12 тийнейджъри, които заедно с едно малко 6-годишно момиченце се събуждат в непознато пространство, без да знаят как са попаднали там и дали изобщо ще могат да излязат.

Никой не познава никого от останалите, което е предпоставка за паники, влюбвания, скандали и дори бой.

„Първоначално, заглавието на филма беше различно. Действието се развива в място, което е тъмно, непознато и без изход, за което никой нищо не знае“, разказва Наталия Дукова, която освен режисьор е и автор на сценария.

През април миналата година Наталия и екипът на Академията за таланти представиха филма „Чудовища“ по нейна пиеса. А по-рано тази година осъществиха снимките на „Киберпрестъпност“.


„Решихме заглавието да остане „Story-та“, защото има връзка с цялостната идея и концепция на двата филма в проекта – този и „Киберпрестъпност“ на режисьора Атанас Михайлов. Темата е свързана с нещо, което разкрива не само интересите и личния ни живот, но и емоционалното ни състояние“, казва Наталия, цитирана от БТА.

Оператор на режисьорския ѝ дебют е Емилиан Дечев.

Всички участници във филма са актьори от „Кино академия за таланти“,

избрани на базата на лични впечатления и режисьорската визия за персонажите. Една от актрисите във филма, която е само на 6 години, се превръща в талисман на терена, и е обгрижвана като истинска принцеса в снимачните дни, разказват от екипа.

Лазар Панев, който е преподавател в академията, също играе в „Story-та“.

„Преживявене за цял живот“ – така описват снимките на филма младите актьори.

А за актрисата и режисьор Дукова правенето на кино е магия. „Като проявяване на снимка по стария романтичен начин – в тъмната стаичка ти и очертанията на силуетите, които очакват да се изпълнят с живот“.

Четете още: 

На снимачната площадка: „Клас 90“ и катарзисът на едно поколение в хотела на Гюлето

Софийски пейзажи и кино вдъхновения: Атлас с тераса на гърба си

“Идолът” – ако не обичаш тялото си и секса, не го гледай

„Вчера“ дава първата работа на филмовата площадка за Теодор Ушев

Актуално

Избрано за вас