15 000 паунда за холивудски портрет от Джони Деп

15 000 паунда за холивудски портрет от Джони Деп

Сподели

Комплект от четири потрета, създадени с любов и лудо въображение от Джони Деп, се пласира за 15 000 паунда в Castle Fine Art. Втората част на колекцията Friends & Heroes вече краси стените на арт пространството в Лондон.

⁠⁠„Улавяйки популярни икони като Боб Марли, Хийт Леджър, Ривър Финикс и Хънтър С. Томпсън, колекцията е

уникален поглед към света на Холивуд от една от най-големите му звезди

Очакваме тази колекция да се разпродаде само за часове, както предищната, заради която и сайта на галерията се срина от поръчки.“, пишат кураторите в Instagram.

В дебютната си колекция от принтове актьорът отдаде почит на любими артисти като Елизабет Тейлър, Ал Пачино, Боб Дилън, Кийт Ричардс – изиграл бащата на Джак Спароу, героя на Деп в „Карибски пирати“.

Всеки образ е интимно отражение на техния характер в очите на актьорът, който през последните години води

скандална битка за живота и кариерата си покрай съдебната сага за развода

с Амбър Хърд. Работейки по фотографски препратки, всяко изображение е сведено до по-просто и емблематично изобразяване на модела, което Деп след това е развил и енергизирал с характерните си движения със „свободна ръка“.

Хънтър Томпсън, Хийт Леджър, Ривър Финикс, Боб Марли. „Бих искал да видя тези четиримата заедно“, казва Деп в интервю за Castle Fine Art. „Би било очарователно. Абсолютно всички легенди. Ранната смърт на Хийт, ранната смърт на Ривър, това са трагедии. Те нямаха достатъчно време на тази земя, но приживе

вдъхновяваха със своята индивидуалност, своето сърце,

своите емоции, своето чувство за хумор в света, така че ние да ги познаваме. Те успяха да кажат много в краткия си живот. Хънтър, разбира се, имаше малко повече време на планетата от някои от тези момчета. Гласът му винаги ще живее в книгите му, както Хийт и Ривър винаги ще живеят във филмите си, а Боб – в музиката.“, споделя звездата.

 

Фотокредит: Instagram Castle Galleries

Актуално

Избрано за вас