Лицата от „Сексът и градът“, без които сериалът нямаше да бъде същият

Лицата от „Сексът и градът“, без които сериалът нямаше да бъде същият

Сподели

Когато високите токчета на Кари Брадшоу се срещнаха с асфалтовите улици на Ню Йорк през далечната 1998 г, светът на телевизионния екран се промени завинаги. „Сексът и градът“ не беше просто телевизионен сериал – той стана феномен, който дефинира цяло поколение. Дори няколко. Публиката се влюби в четирите дами, които брутално честно, стилно и със страст обсъждаха любовта, модата, приятелството и живота.

Но какво се случи с всички главни герои след края на сериала? Къде са звездите сега и как техните животи отразяват еволюцията на персонажите, които толкова успешно въплътиха? По случай финала на последния сезон на „Просто ей така“ хвърляме поглед назад, за да разберем как животът е продължил за главните артисти, стоящи зад образите на Кари, Шарлот, Миранда, Саманта, Тузаря, Ейдън и др.

Сара Джесика Паркър като Кари Брадшоу
Фото кредит: HBO/COURTESY EVERETT COLLECTION, CRAIG BLANKENHORN/HBO MAX

Паркър се занимава с актьорство от години („Square Pegs“, „L.A. Story“, „The First Wives Club“), преди да получи ролята, която я изстрелва към звездната слава. Да, става дума за тази на безнадеждната романтичка Кари Брадшоу в новаторския сериал на HBO „Сексът и градът“, който дебютира през 1998 г.

Освен че се превъплъщава в емблематичната героиня в сериала, както и в двата последващи филма от 2008 г. и 2010 г. и продължението  „Просто ей така“, Паркър е ангажирана и с работата си по други проекти.

Тя продължава да се снима във филми, сред които „The Family Stone“ от 2005 г. и „Failure to Launch“ от 2006 г., а през 2012 г. се появява в три епизода на „Glee“ по FOX – първата ѝ телевизионна изява след „Сексът в градът“. Паркър се завръща и в HBO, в ролята на Франсис Дюфрейн в сериала „Divorce“ от 2016 до 2019 г.

Извън телевизията, през 2005 г. Паркър създава собствена продуцентска компания, която носи името“Pretty Matches“. Тя и съпругът ѝ Матю Бродерик се женят през 1997 г. Имат три деца – дъщерите близначки Табита Ходж и Марион Лорета Елуел и синът Джеймс Уилки Бродерик.

Бродерик е двукратен носител на наградата „Тони“, а Паркър е двукратен носител на наградата „Еми“. През 2022 г. двамата си партнират в бродуейското възраждане на „Plaza Suite“ на Нийл Саймън.

Ким Катрал като Саманта Джоунс
Фото кредит: HBO/COURTESY EVERETT COLLECTION, ANGELA WEISS/AFP VIA GETTY

Откакто изигра Саманта Джоунс в „Сексът в градът“ и повтори ролята си във филмовите адаптации, Катрал остава на екрана.

Някои от забележителните ѝ филми включват „Crossroads“ (2002 г.) и „Ice Princess“ (2005 г.), в допълнение към работата в телевизията като „Producing Parker“, „Sensitive Skin“, „How I Met Your Father“ и „Tell Me a Story“.

Извън актьорската професия Катрал е написала две книги – „Сексуална интелигентност“ през 2005 г. и „Да бъдеш момиче“ през 2006 г.

През 2020 г. Катрал участва и продуцира драмата „Filthy Rich“ на Fox. Тя не се превъплъщава отново в ролята си на Саманта Джоунс в продължението на „Сексът и градът“, озаглавено „Просто ей така“. Преди това не веднъж е споделяла, че след втория филм времето ѝ във франчайза е приключило по естествен начин. Въпреки това през изминалия месец я видяхме в сериала с изненадващо епизодично участие в края на сезона.

От 2016 г. Катрал се среща с Ръсел Томас, който е служител на BBC.

Кристин Дейвис като Шарлот Йорк
Фото кредит: GETTY, CRAIG BLANKENHORN/HBO MAX

Освен че се превъплъщава в ролята на Шарлот Йорк във филмовите адаптации и в „Просто ей така“ на Макс, Дейвис получава многобройни роли на екрана и на сцената след края на сериала през 2004 г.

През 2000-те години тя озвучава главната роля на Мис Паяк в анимационния детски сериал „Miss Spider’s Sunny Patch Friends“ от 2004 до 2008 г., а през 2013 г. гостува в „Project Runway“.

Някои от филмовите ѝ заглавия включват „The Shaggy Dog“ (2006) и „Couples Retreat“ (2009), както и „Holiday in the Wild“ (2019), който спомага за популяризирането на работата ѝ в областта на опазването на слоновете. Дейвис също така е работила активно с Върховния комисариат на ООН за бежанците (ВКБООН) за справяне със сексуалното насилие над жени в Конго.

Тя дебютира на „Бродуей“ през 2012 г. във възстановката на „The Best Man“ в ролята на Джеймс Ърл Джоунс и Джон Стамос.

Извън актьорската професия Дейвис е майка на две осиновени деца – дъщеря на име Джема Роуз и син Уилсън.

Синтия Никсън като Миранда Хобс
Фото кредит: HBO/COURTESY EVERETT COLLECTION, CRAIG BLANKENHORN/HBO

Откакто я видяхме в ролята на Миранда Хобс в „Сексът в градът“, отличена с награда „Еми“ във филмовите адаптации, Никсън получи редица награди за критично приетата си работа на екрана и на сцената.

През 2006 г. тя печели наградата „Тони“ за най-добра актриса в пиеса за ролята си в „Rabbit Hole“, а през 2017 г. още една за „The Little Foxes“. През 2008 г. ролята ѝ в „Law & Order: Special Victims Unit“ ѝ носи награда „Еми“ за изключителна гостуваща актриса в драматичен сериал. През 2009 г. грабва и награда „Грами“ за най-добър албум с говоримо слово за работата си по филма на Ал Гор „An Inconvenient Truth“.

Никсън се кандидатира за губернатор на Ню Йорк като демократ през 2018 г., но губи от Андрю Куомо. Тя също така е дългогодишен активист, особено за правата на ЛГБТК.

През 2021 г. Никсън се омъжва за активистката в областта на образованието Кристин Маринони. През 2011 г. заедно посрещат сина си Макс. Никсън е майка и на Сеф и Чарлз от бившия ѝ съпруг Дани Мозес.

От 2022 г. тя се появява в ролята на Ада Брук в обществената драма на HBO „The Gilded Age“.

Крис Нот като Тузаря
Фото кредит: HBO/COURTESY EVERETT COLLECTION, CRAIG BLANKENHORN/HBO

След образа на Тузаря в „Сексът в градът“, Нот изпълнява редица роли извън тази на съпруг на Кари Брадшоу във филмите и сериалите. Преди това той играе Майк Логан в „Law & Order“ от 2005 до 2008 г.

След това има постоянна роля като Питър Флорик в „The Good Wife“ през 2009 г. и е номиниран за „Златен глобус“ за работата си в сериала. През 2021 г. Крис участва и във възобновяването на „The Equalizer“ по CBS.

Малко след като героят му от „Сексът и градът“, Мистър Биг умира на екрана през декември 2021 г., Нот е обвинен в сексуално посегателство от множество жени, което той отрича. В резултат на обвиненията героят му е премахнат и от „The Equalizer“.

Крис Нот и съпругата му Тара Уилсън имат двама сина – Орион Кристофър, роден през 2008 г., и Кийтс, роден през 2020 г.

Джон Корбет като Ейдън Шоу
Фото кредит: HBO/COURTESY EVERETT COLLECTION, RAYMOND LIU/ABC VIA GETTY

След като изиграва Ейдън Шоу в „Сексът в градът“, Корбет има няколко продължителни роли извън франчайза.

От 2009 г. до 2011 г. той играе Макс Грегсън в „United States of Tara“, а от 2011 г. до 2015 г. – Сет Холт в „Parenthood“. Други забележителни заглавия включват „The Messenger“ (2007), „My Big Fat Greek Wedding“ (2002) и продължението му от 2016 г. Корбет се снима и заедно с главната героиня Лана Кондор във франчайза „To All the Boys I’ve Loved Before“, където играе нейния баща, д-р Даниел Кови.

Въпреки че се закани, че ще участва в „Просто ей така“, героят му така и не се появи в сезон 1, а Сара Джесика Паркър тогава заяви, че той се извинява за объркването на феновете. Ейдън обаче се завърна за сезон 2, а очевидно ще го видим и в предстоящия сезон 3.

В допълнение към актьорската си кариера Корбет се занимава с кънтри музика и издава два студийни албума: „John Corbett“ през 2006 г. и „Leaving Nothin’ Behind“ през 2013 г.

Той е женен за актрисата Бо Дерек, с която се запознава през 2002 г. и сключва брак през 2020 г. Те живеят заедно в ранчо в Санта Инес, Калифорния.

Еван Хендлър като Хари Голдънблат
Фото кредит: HBO/COURTESY: EVERETT COLLECTION, DIMITRIOS KAMBOURIS/GETTY

След като изиграва Хари Голдънблат в „Сексът в градът“, Хендлър изпълнява още няколко роли и се занимава с други дейности извън актьорската професия.

След приключването на сериала през 2004 г. той има дългогодишна роля като Чарли Ранкъл в комедийния сериал „Californication“ от 2007 до 2014 г. През 2020 г. участва в ролята на американския прокурор на Източния окръг Джейкъб Уорнър в драмата „Power“ на Starz.

Хендлър е автор на новини в „The Huffington Post“ и е написал две книги, включително „It’s Only Temporary… The Good News and the Bad News of Being Alive“ (2008 г.), която разглежда борбата му с острата миелоидна левкемия.

Той е баща и на дъщеря на име София Клементина, която посреща със съпругата си Елиза Ати през 2007 г.

Дейвид Айгенбърг като Стив Брейди
Фото кредит: HBO/COURTESY: EVERETT COLLECTION, CRAIG BLANKENHORN/HBO MAX

Откакто изигра Стив Брейди в „Сексът в градът“, Айгенбърг се радва на различни телевизионни и филмови участия. Освен че се превъплъщава в ролята си във филмовите адаптации, от 2012 г. насам актьорът играе лейтенант Кристофър Херман в сериала на NBC „Chicago Fire“.

Той споделя, че страда от загуба на слуха, което вдъхновява сценаристите на „Просто ей така“ да направят героя му Стив Брейди частично глух.

Айгенбърг и съпругата му Кристи имат син Луи Стивън, роден през 2009 г. и дъщеря Мирна Бел, родена през 2014 г.

Уили Гарсън като Станфорд Блач
Фото кредит: HBO/COURTESY: EVERETT COLLECTION, CRAIG BLANKENHORN/HBO

В допълнение към ролята на Станфорд Блач в „Сексът в градът“ и неговите съпътстващи сериали, Гарсън играе ролята на Мози в „White Collar“ от 2009 до 2014 г. Други телевизионни изяви включват „Hawaii Five-0“ и „Whole Day Down“ и филми като „Zoom“ (2006) и „Walk of Shame“ (2014). През 2019 и 2020 г. Гарсън е редовен гост в игралното шоу „25 Words or Less“.

През 2009 г. осиновява сина си Нейтън. За съжаление, актьорът умира от рак на панкреаса на 21 септември 2021 г. на 57-годишна възраст. Много от колегите му от „Сексът в градът“ отдадоха почит на Гарсън, като споделиха скъпи спомени след смъртта му.

Джейсън Люис като Смит Джерод
Фото кредит: HBO/COURTESY: EVERETT COLLECTION, MICHAEL TRAN/AFP VIA GETTY

Люис играе секси гаджето на Саманта – моделът Смит Джерод, в „Сексът в градът“ и филмите, които го продължават. Въпреки че не повтаря ролята си в „Просто ей така.“, той гостува в няколко заглавия, сред които „How I Met Your Mother“ и „House“. През 2007 г. и 2009 г. получава постоянни роли в „Brothers & Sisters“, а по-късно от 2017 г. до 2018 г. участва в „Midnight Texas“ по NBC.

През 2022 г. Люис е обявен за участник в 31-ия сезон на „Dancing with the Stars“. Елиминиран е още през първата седмица, след като завършва на последно място.

През 2020 г. актьорът се сгодява за актрисата Лиз Годуин.

Фото кредит откриваща снимка: HBO/DARREN STAR PRODUCTIONS/KOBAL/SHUTTERSTOCK 

Актуално

Избрано за вас