Порно актриса съди Тръмп за насилие, телевизиите аут от делото

Порно актриса съди Тръмп за насилие, телевизиите аут от делото

Сподели

Пет фотографа ще отразяват делото на Сторми Даниелс срещу бившия американски президент Доналд Тръмп днес в Ню Йорк. Телевизиите са бойкотирани, за да не превръщат процеса в цирк, а репортерите няма да внасят нищо освен лаптопи в залата. Tова постанови късно снощи съдията от щатския върховен съд Хуан Мърчан.

„Никога в историята на САЩ

на настоящ или бивш президент не са били повдигани обвинения в престъпление

Призоваването в съда на г-н Тръмп предизвика небивал обществен и медиен интерес“, каза той в постановлението, цитирано от ДПА.

Адвокатите на Тръмп поискаха от съдията да отхвърли иска на медиите за достъп до делото, като се обосноваха, че присъствието им в съда „ще породи опасения за сигурността и ще бъде в разрез с презумпцията за невинност на Тръмп“.

Доналд Тръмп пристигна снощи в Ню Йорк, за да се изправи пред съда

Порноактрисата Сторми Даниълс твърди, че през 2006 г. (4 месеца след като Мелания Тръмп е родила сина си) е имала сексуален контакт с Тръмп, който не е искала, но не е отказала. Президентът отрича това да се е случвало, пише New York Times.

Сторми Даниълс е получила пари, за да си мълчи за случая. Плащането в размер на 130 000 долара е извършено през 2016 г., когато първата президентска кампания на Тръмп е била в последните си седмици, а Даниълс е водела преговори да се появи по телевизията, за да разкаже за сексуалния си контакт с него.

Пътуването на Доналд Тръмп вчера се следеше от момента,

в който той напусна имението си в Палм Бийч, Маями, до пристигането му в „Тръмп тауър“ в Ню Йорк. Сайтове за проследяване на живо показваха местонахождението на самолета му по целия път до летище „Ла Гуардия“. Хеликоптери излъчваха кадри от кортежа, който го откара до дома му в Манхатън, обсаден от представители на медиите, от полиция и протестиращи, пише БТА.

Тази шумотевица днес ще отстъпи място на показна драма с исторически залог, коментира New York Times. Бившият президент ще бъде откаран в центъра на града от полицаи и агенти на Сикрет сървис, за да се предаде в канцеларията на районния прокурор на Манхатън Алвин Браг. След това ще му бъде повдигнато обвинение в сградата на наказателния съд в Манхатън, пред която поддръжниците му планират протест.

Предполага се, че Тръмп е прекарал тази нощ в съвещания с адвокатите си

Снощи Тръмп направи промяна в юридическия си екип в последния момент, когато до повдигането на обвинението му оставаха по-малко от 24 часа, посочва изданието. Той назначи Тод Бланш, водещ адвокат по наказателни дела, свързани с корупция, измами и финансови престъпления, за свой нов главен съветник.

На пресконференция в кметството в Манхатън преди Тръмп да отпътува от Флорида, кметът на Ню Йорк Ерик Адамс и комисарят на нюйоркската полиция Кичант Сюъл заявиха, че

в града ще има затворени улици, а около сградата на съда ще има засилено полицейско присъствие

Ще бъдат установени контролни пунктове за блокиране на пешеходния трафик. Те заявиха също, че няма да бъдат толерирани демонстрации с насилие, посочва Washington Post.

 

Актуално

Избрано за вас