Лувърът затвори врати днес „от съображения за сигурност“

Фото кредит: OLIVIER-OUADAH

Лувърът затвори врати днес „от съображения за сигурност“

Фото кредит: OLIVIER-OUADAH
Сподели

Лувърът в Париж, най-големият музей в света, затвори извънредно врати днес по обед „от съображения за сигурност“, предаде Франс прес. Това става в момент, когато във Франция има обявена тревога за опасност от атентати след вчерашното ислямистко нападение в Арас.

„Лувърът получи писмено съобщение, в което се говори за опасност за музея и за жертви“, каза за АФП говорител на музея. „Решихме да го евакуираме и затворим за деня, за да направим необходимите проверки“, допълни той.


Службата за комуникации на Лувъра съобщи, че никой не е пострадал и не е имало инциденти, предава БТА. Парижката полиция съобщи, че се извършват проверки в музея. Аларми

прозвучаха в огромния музей

в центъра на Париж с изглед към река Сена, когато беше обявена евакуацията. Както и в подземния търговски център под емблематичната му пирамида, съобщи Асошиейтед прес.

Полицията отцепи сградата от всички страни, както и подземния достъп, докато туристите и другите посетители се изнасяха. На видеоклипове, публикувани в интернет, се вижда как хората напускат, някои набързо, други спират, за да правят снимки, а трети очевидно са объркани от случващото се.

След нападението с нож в Арас, в северната част на страната, при което беше убит учител. Още двама души бяха тежко ранени, Франция бе приведена в състояние на „извънредна тревога“ на фона на опасенията от ескалация на конфликта между Израел и „Хамас“.

Фото кредит откриваща снимка: OLIVIER-OUADAH

Фото кредит видео: Личен архив (13.10.2023 г.)

Актуално

Избрано за вас