Джеймс Камерън прави сериал за потъналия „Титан“

Джеймс Камерън прави сериал за потъналия „Титан“

Сподели

Холивудският режисьор Джеймс Камерън обсъжда с голяма стрийминг мрежа превръщането на катастрофата с подводницата „Титан“ в драматичен сериал. Припомняме ви, че петима пътници изчезнаха за четири дни на подводницата „Титан“ миналия месец. По-късно бяха обявени за мъртви, след като отломките бяха открити в дълбините на Атлантическия океан.

Темата е близка до сърцето на Камерън, който се е гмуркал 33 пъти до потънали „Титаник“

Още в началото на случая Камерън прогнозира, че подводницата се е взривила, докато други се надяват, че тя ще бъде намерена. В световните медии вече се появиха новини, че голямата катастрофа на „Титан“ се разглежда като голям сериал. За режисьор на продукцията е избран създателят на филма „Титаник“ Джеймс Камерън. Той е не само режисьор, но и експерт по дълбоководни изследвания. Съобщава се, че холивудският актьор Мат Деймън, както и звездата от романтичната комедия „Любовта е болест“ Кумаил Нанджиани са в списъка с желаещите за участие в един такъв потенциален сериал.

Когато подводницата изчезва, Камерън е убеден, че знае каква ще е развръзката. Тогава той казва: „Чувствам в костите си какво се е случило.“ Още тогава той обясни, че веднага се е свързал по телефона с негови познати в общността на дълбоководните подводници. От тях получил инфомация, която предвещавала катастрофалното събитие.

„Първото нещо, което ми хрумна, беше имплозия.“, споделя Камерън.

Роденият в Канада режисьор, който печели 11 награди „Оскар“ за „Титаник“, включително за най-добър филм, е посещавал останките на кораба 33 пъти.

За своите гмуркания Камерън е използвал друг подводен апарат, наречен Deepsea Challenger, който също го е отвел на 10 912 м (35 800 фута) под морското равнище до дъното на най-дълбоката известна океанска траншея.

Актуално

Избрано за вас