Сагата „Бритни Спиърс“ приключи, певицата официално е свободна

Снимка: DAVID CROTTY/PATRICK MCMULLAN VIA GETTY IMAGES

Сагата „Бритни Спиърс“ приключи, певицата официално е свободна

Снимка: DAVID CROTTY/PATRICK MCMULLAN VIA GETTY IMAGES
Сподели

Американската поп певица Бритни Спиърс и баща ѝ Джейми Спиърс уредиха финално нерешените въпроси в ожесточената съдебна битка помежду си. Tова се случва около две години и половина, след като певицата беше освободена от попечителството му, предаде ДПА.

42-годишната изпълнителка постигна в съд в Лос Анджелис многомилионно споразумение за

изплащането на съдебните такси и други разходи на 71-годишния си баща,

съобщават американските медии. Подробности за договорката не бяха оповестени, но адвокатите и на двете страни го потвърдиха в изявления за различни медии.

През 2008 г. баща ѝ пое попечителството над музикантката, след като тя претърпя нервен срив заради лични и професионални проблеми. Певицата беше освободена от споразумението в средата на ноември 2021 г. след дълга съдебна битка.

Одобреното от съда попечителство даваше на Джейми Спиърс значителни правомощия както върху финансовите ѝ активи, така и върху решенията в личния и професионалния ѝ живот.

Певицата твърди, че

той е злоупотребил с тази власт и се е отнасял зле с нея

през този период, предаде БТА. Тя е сред най-успешните певици в историята на музиката – с албуми, продавани в многомилионни тиражи в цял свят.

„Въпреки че опекунството беше прекратено през ноември 2021 г., желанието ѝ за свобода вече е наистина изпълнено“, заяви в изявление Матю Розенгарт, адвокат на Бритни Спиърс. 

Алекс Уайнгартен, адвокат на бащата на певицата, заяви, че Джейми е развълнуван, че всичко това е приключило“. Съобщава се, че споразумението означава, че той вече не участва в управлението на активите на дъщеря си.

„Джейми много обича дъщеря си и работи неуморно, за да я защити. Той иска най-доброто за Бритни, нищо друго“, каза Уайнгартен. Бащата на певицата отрича да е извършил нещо нередно и твърди, че е действал в интерес на дъщеря си.

Актуално

Избрано за вас