Дони и Нети излизат на сцената за „Вечерта на мюзикъла“

Дони и Нети излизат на сцената за „Вечерта на мюзикъла“

Сподели

Дони и Нети ще вземат участие в новия творчески проект на великотърновския театър „Вечерта на мюзикъла“. Идеята се родила след поредица от съвместни инициативи с Орлин Горанов, Б.Т.Р. и „Фондацията“. Това сподели днес Васил Вълчев, директор на МДТ „Константин Кисимов“. По думите му смесването на различни стилове с участието на професионални музиканти все повече се харесва от публиката.

В музикалния проект Дони и Нети участват като солисти с изпълнения на класически произведения от мюзикъли в нов джаз вариант, както и с парчета от собствения си репертоар, също с ново звучене. В цялостната концепция ще се включат хорът на театъра с диригент Яница Първанова и пианистът Аспарух Бойлов, който е създател на новата джаз формацията към Музикално-драматичния театър във Велико Търново, съобщава БТА.

Дони споделя, че това е първа подобна идея, в която ще участват заедно с Нети. „Сравнявам хоровото изкуство с единствената организация на земята, създадена от природата, като бариерния риф – той е толкова добре организиран, както един добър хор, с добър хормайстор“, уточни Дони.

Поканата към известния дует била отправена от хормайстора Яница Първанова. Тя подчерта, че програмата от 17 заглавия е колоритна и прекрасна колаборация между глас, хор и джаз звучене. „Спряхме се на произведения, които са ни любими, изградили са ни и носят съкровени спомени. Така всеки зрител ще осъществи връзка със самия себе си“, посочи Нети. Тя допълни, че зрителите винаги ще бъдат жадни за живия контакт с артистите, а артистите се зареждат от любовта на публиката и това ще продължи да крепи изкуството.

Премиерата на „Вечерта на мюзикъла“  ще се състои утре (18.07) в голямата зала на театъра. Очаква се творческият проект да бъде представен и в големите културни центрове в страната.

Актуално

Избрано за вас