Опра Уинфри и Дуейн Джонсън дариха 10 млн. долара за пострадалите от пожарите в Мауи

Опра Уинфри и Дуейн Джонсън дариха 10 млн. долара за пострадалите от пожарите в Мауи

Сподели

Опра Уинфри и Дуейн Джонсън-Скалата създават фонд за възстановяване на хората, които са загубили жилищата си в горските пожари в Мауи. Новината съобщиха двамата във видеоклип, споделен в Instagram в четвъртък, предава CNN.

Двете звезди заедно дариха 10 млн. долара за стартиране на кампанията и приканват обществеността да помогне в усилията.

„Създадохме фонда „People’s Fund of Maui“, който ще даде пари директно в ръцете на хората, които се нуждаят от тях в момента“, каза Уинфри.

Тя обясни, че възрастните, които са загубили

основните си жилища в пожарите в Лахайна и Кула,

могат да получават по 1200 долара на месец. Това включва както собствениците на жилища, така и наемателите. Идеята за фонда е била предизвикана от статия, която Унфри прочела за Доли Партън, която помага на своята общност.

„Това е директна помощ от вас директно в техните ръце и веднага с някаква реална непосредственост“, добави Джонсън.

Наличните средствата ще бъдат разпределяни всеки месец, докато членовете и тяхната общност се нуждаят от тях. Това се споменава в уебсайта на фонда, където хората могат да даряват и да кандидатстват за помощ. „Жителите на Мауи трябва да решат как да протече възстановяването за тях, техните семейства и тяхната общност“, се посочва на сайта.

„Нашата цел е хората да могат да разполагат със собствена агенция. Да имат възможност да вземат решения за себе си, за това от какво се нуждаят те и семейството им“, каза Уинфри във видеопосланието си.

Фото кредит откриваща снимка: Paras Griffin/Getty Images

Актуално