Мода и изкуство – как да се обличаме за културни събития?

Мода и изкуство – как да се обличаме за културни събития?

Сподели

Имате покана за поредното културно събитие в града, но въпросът какво да облечете отново стои като предизвикателство пред вас? Попаднали сте на правилното място! Истината е, че всяко едно арт събитие е различно – етикетът за художествена изложба е един, а за мюзикъл, театър или опера, друг. Това, което трябва да облечете на всеки от тези поводи,

зависи от толкова много фактори,

като място, формалност на поканата, време и често какво планират да носят всички останали. За това в следващите редове ще ви разкажем, как да изградите един адекватен гардероб за културни мероприятия, така че да се чувствате едновременно стилно и комфортно.

С какво трябва да съобразим дрескода си за културно събитие?

Когато става въпрос за посещение на арт културно мероприятие, решението какво да облечете може да бъде малко трудно. Истината е, че няма еднозначен отговор на този въпрос, но все пак има някои общи насоки, които могат да ви помогнат да изберете идеалния тоалет за случая.

Тип събитие: Когато посещавате представление, е важно да се облечете подходящо за случая. Дрескодът може да варира в зависимост типа събитие, но обикновено има три нива на облекло: официално, полуофициално и ежедневно. Например, ако посещавате

строго официален спектакъл,

може да изберете по-формално облекло, като костюм или коктейлна рокля. От друга страна, ако посещавате по-небрежно място в градска галерия на модерен художник, може да си позволите по-небрежен стил, като този на любимия vans.

Тема: Темата на събитието също може да повлияе какво да облечете. За класическа пиеса или изложба заложете на традиционно облекло като малка черна рокля или костюм. За съвременна постановка, не се колебайте да експериментирате с по-модерни парчета или смели аксесоари.

Времето на деня: За представяне на матине обмислете носенето на по-светли цветове и материи. За вечерно представление изберете по-тъмно, по-формално облекло, съчетано със стилни бижута като тези https://answear.bg/m/swarovski, които ще издигнат стилизацията ви.

Как да изградим модерен гардероб за арт мероприятия?

Тайната в изграждането на модерен гардероб за културни събития е в инвестирането на дрехи, обувки и аксесоари с вечен характер, така че да ви служат за всякакви други поводи, включително и за ежедневието.

Първата модна находка, която задължително трябва да присъства в гардероба ви е малката черна рокля – една вечна класика, която никога няма да излезе от мода и винаги ще изглеждате адекватно.

Сако или блейзър е друго предложение, което ще издигне изискаността на всяко облекло и е подходящо за по-малко луксозни официални събития, дори и за ежедневни петъци. Можете дори да носите този артикул с дънки за бъдещи неформални поводи, с обещание за безупречно излъчване.

Бялата риза е база на добрия стил. Еднакво добре стои на неформални събития съчетана с деним и кецове и на строго официални стилизирана с панталон, блейзър и модерни обувки guess, които ще допълнят и издигнат визията ви.

Къде да открием стилна мода за специални арт поводи?

Ако търсите доверено място с висококачествена стилна мода за културни събития, то онлайн магазин Answear.bg е точната модна дестинация. В офертите им ще откриете широко разнообразие с обувки, дрехи, аксесоари, с подпис на най-добрите марки в пълен резон с последните модни тенденции. В селекциите им с предложения ще откриете уникални издания както за строго официални културни мероприятия, така и по-небрежни събития.

Актуално

Избрано за вас