DARA и Михаела Маринова отбелязаха световни постижения

Фото кредит: Virginia Records

DARA и Михаела Маринова отбелязаха световни постижения

Фото кредит: Virginia Records
Сподели

В рамките на международния творчески лагер Sofia Songwriting Camp, български автори получиха заслужено признание за участието им в написването на някои от големите хитове в к-поп света. Творческият лагер е най-голямото събитие за създаване на музика у нас и се провежда за трета поредна година.

По време на уникалното по рода си събитие, основателят и главен изпълнителен директор за Европа на KREATION Music Rights Europe и Dsign Music – Робин Йенсен връчи плакети за

златен и платинен статус по продажби

на DARA, Михаела Маринова и техния музикален издател „Вирджиния Пъблишинг“.

Първото отличие получи DARA – за съавторството си в хитовия сингъл на корейската суперзвезда KAI Rover. Песента е написана по време на миналогодишния лагер и вече е постигнала над 200 хиляди физически продажби в Корея,

над 100 милиона слушания в Spotify и 65 милиона гледания в YouTube.

Михаела Маринова пък бе наградена с два плакета за участието си като автор в песента Rainbow, също създадена в рамките на лагера и включена в албума Feel Special на супер популярната момичешка банда Twice. Албумът вече е със златен статус по продажби (100 000 физически копия) в Корея и двоен платинен статус по продажби за над 500 000 продадени физически копия в Корея.

Фото кредит: Virginia Records

Тазгодишното издание на Sofia Songwriting Camp отново се провежда в Боровец. В него участват 38 автори от 7 държави. Те в рамките на 5 дена, в 10 студиа, създават заедно нови песни за световния пазар. Освен DARA и Михаела Маринова, след българските участници в кемпа са Дара Екимова, Мила Робърт, Preyah, ALMA. Както и Денис Попстоев, Ангел Дюлгеров, Pavell, Dexter, Naso, Venci Venc’, Kay Be, Камен Колев, Лина-Никол, Елия Тодорова.

Актуално

Избрано за вас