Ваня Щерева бедства в любовта със звезда от „Войната на буквите“ (ВИДЕО)

Ваня Щерева бедства в любовта със звезда от „Войната на буквите“ (ВИДЕО)

Сподели

Краят на една любов, за която няма Restart – това преживява Ваня Щерева във видеото към едноименната песен, режисирано от носителят на „Икар“ и „Аскеер“ Стайко Мурджев.

Това е първият й сингъл след 15 годишно затишие,

в което продължи да пише за телевизия и да развива бизнеса си с бижута.

“Никога не е късно да се върнеш към нещо, което толкова обичаш. С музиката сме в „отворена“ връзка от дълги години. Все й бягам, а тя все ме застига. Тази песен е моето завръщане. Моето неспазено обещание към мен си, че спирам с музиката. Моето пътуване от безсмислието към смисъла.”, споделя Ваня Щерева.

Restart е песен, в която ще се разпознае всеки. Песен за момента, в който губиш любовта и тогава осъзнаваш колко глупави грешки си допуснал, за да стигнеш до тази загуба. Колко безсмислени битки си водил.

Текстът се ражда на летището в Бодрум

Тогава Ваня Щерева работи във втория сезон на „Ергенът“ и й се налага за кратко да отиде на участие в Лондон. „Самолетът имаше 3 часа закъснение. Лежах на седалките, слушах I Will Survive и плачех. Усещах погледите на околните върху себе си. Не исках да хвана самолета, но се налагаше да го дочакам. Сетих се за всички нежелано хванати самолети. И за всеки вик към Вселената да рестартира любовта. Отворих празен файл на телефона си и започнах да описвам тъгата си.“, допълва изпълнителката.

Режисьор на видеото, заснето на летище София, е Стайко Мурджев.

Музиката се излива по-късно, когато Ваня Щерева хваща китарата. По аранжимента на песента работи с Kamen, който стои зад много от успешните проекти на Мила Роберт и „Молец“. Относно записа, смесването и мастерирането на песента Ваня се доверява на Pavell.

Театралният режисьор

Стайко Мурджев описва Щерева като „артист-стихия, многопластова и разноцветна“.

„Чест и привилегия е да бъдеш до нея, да имаш щастието да се докоснеш и съпреживееш поне за миг онова красиво приключение, какъвто всъщност е животът й. Когато ме покани да снимаме заедно клипа на Restart, бях едновременно поласкан и ужасн, защото усещах и разбирах какво доверие и чест за мен е тази покана, но и каква отговорност. Но приех веднага, разбира се, защото това щеше да бъде за мен една сбъдната мечта.“, казва  Мурджев.

Видеото е заснето на летище София, а оператор е Виктор Милушев. Монтажът е дело на Митко Балабанов.

В главната роля до Ваня Щерева влиза Кире Гьоревски, актьор от Народния театър

(„Отдел Издирване“, „Пътят на честта“, „Войната на буквите“), с когото двамата пресъздават една истинска любовна история. Освен тях във видеото участват Виктор Калев и Александра Богданска, които са ключови персонажи в сюжета на любовната история.

Ваня Щерева с инфлеунсърката Александра Богданска, която в сюжета на видеото играе „кака с леопардова рокля“ и отмъква гаджето й.

След Restart идва „Къси дози допамин“ – песен, чийто текст Ваня Щерева прочита в подкаста си „Наобратно“. Феновете на изпълнителката веднага я засипват с желания да слушат тази песен и тя се превръща в естественото продължение на Restart. Песента е вече записана, предстоят снимки за видеоклипа й. В „Къси дози допамин“ участва и наш популярен дует, който засега остава в тайна.

 

Актуално

Избрано за вас