Майката на Майкъл Джексън е получила над 55 млн. долара след смъртта му

Снимка: Getty Images

Майката на Майкъл Джексън е получила над 55 млн. долара след смъртта му

Снимка: Getty Images
Сподели

Майката на Майкъл Джексън, 93-годишната Катрин Джексън, е получила над 55 милиона долара от наследството на покойната поп звезда след смъртта му през 2009 г.

По данни на TMZ представител на наследството на Майкъл Джексън потвърди, че са подадени правни документи, след като тя е поискала наследството да покрие правните ѝ разходи за обжалване на неразкрита бизнес сделка.

В документите те твърдят, че

през последните около 15 години тя е получила над 55 млн. долара.

По-голямата част от тези пари е била месечната ѝ издръжка от наследството, която възлиза на около 160 000 долара месечно.

Снимка: Jeffrey Mayer

От фондацията твърдят, че са се погрижили за Катрин Джексън, която също е получила 15 млн. долара, за да си купи и ремонтира къща в Калабасас. Други разходи, за които имуществената компания твърди, че е платила, включват

транспорт, личен градинар, лична охрана и личен готвач.

Изпълнителите на наследството са изложили сумата, която е получила, за да докажат, че тя всъщност може да си позволи да покрие съдебните си такси, ако възнамерява да продължи с обжалването.

По-рано тази седмица най-малкото дете на Майкъл Джексън Биги „Бланкет“ Джаксън подаде правни документи, с които поиска от съда

да забрани на баба му да използва парите от наследството,

за да плати за обжалването. Преди това той работеше с баба си, за да попречи на имуществената компания да осъществи неразкритата сделка, с която те не бяха съгласни. Съдът се произнесе срещу тях и тя искаше да обжалва, докато той реши да не продължава делото.

Снимка: Getty Images

Подробностите за сделката, по която не са постигнали съгласие, не са оповестени публично. Но може да са свързани с плановете на Sony Music да плати между

600 и 750 милиона долара за дял от каталога на Краля на попа,

който се оценява на 1,2 и 1,5 милиарда долара.

Актуално

Избрано за вас