Учим се да правим графити на „Art in the park” тази събота

Учим се да правим графити на „Art in the park” тази събота

Сподели

Първият по рода си графитен фест „Art in the park” ще се проведе в Стара Загора. Цветното събитие ще се състои на 12 август, от 11 ч. в парк „Артилерийски„. Това съобщават на официалната страница на местната администрация, която е съорганизатор на събитието.

Малки и големи ще имат възможността да се

запознаят с техники за създаване на графит

Основен организатор на събитието е Красен Митков от неформалната група „Xenarta”, който посочва, че  „целта на феста е да се създаде по-благоприятна среда за забавление на младите хора чрез изкуството и графита“, предава БТА.

Във фейсбук организаторите съобщават, че освен превръщането на парка в художествена галерия на открито, ще се проведат и няколко интерактивни семинара. „Ангажирайте артистичната си страна и участвайте в интерактивни семинари, водени от опитни художници на графити. Научете техниките, изследвайте своята креативност и допринесете за съвместна стенопис“, гласи част от описанието на събитието.

Освен това посетителите ще могат да се насладят и на художествени изложби. На тях те ще имат възможност да се запознаят с разнообразни стилове, теми и артистични изрази, които отразяват градската култура.

Всички деца под 7-годишна възраст ще могат да нарисуват с акрилни бои своите представи за животните. Гост лектори на форума ще бъдат д-р Милен Алагенски, председател на Съюза на българските художници – клон Стара Загора, и Иво Козаров, учител по изобразително изкуство. Фестивалът е отворен за хора на всякакви възрасти.

Рисунките, създадени по време на графичния фест „Art in the park” ще бъдат дарени на Зоопарк Стара Загора.

Актуално

Избрано за вас